Meteen naar de inhoud
Home » Champagne is goed voor het geheugen!

Champagne is goed voor het geheugen!

Goed nieuws voor de liefhebbers van champagne want uit een studie blijkt namelijk dat champagne goed is voor het geheugen! In Belgie en Nederland is champagne al goed ingeburgerd maar zomaar zonder goede reden een flesje opentrekken zit er bij de meeste mensen nog niet in. Dankzij deze nieuwe informatie hoeft u niet meer te wachten op een feestelijke gelegenheid want zeg nu zelf, uw geestelijke gezondheid is een goede reden om ook tijdens de week een glas champagne te drinken.

Een Britse professor in de biochemie heeft ontdekt dat een regelmatige dosis bubbels goed is voor het geheugen. Sterker nog, hij geeft mensen van boven de veertig zelfs de raad om wekelijks twee tot drie glazen champagne te drinken.

Champagne wordt gemaakt van drie druivensoorten: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De twee laatste soorten blijken nu een zuur te bevatten dat de achteruitgang van de hersens tegengaat. Ziektes zoals Alzheimer en dementie zouden door dit zuur uitgesteld kunnen worden. Beide ziektes kunnen in het ergste geval al beginnen in je veertiger jaren dus het is een kwestie van zo vroeg mogelijk te beginnen met je champagnekuur.

Is er bewijs van deze theorie? Ja, blijkbaar wel. Aan de universiteit van Reading hebben ze een test gedaan met ratten in een doolhof. De ratten die champagne kregen konden zich veel beter de weg naar buiten herinneren dan de anderen. Omdat de resultaten zo spectaculair goed waren loopt er nu een driejarig onderzoek met bejaarden. Afwachten of het resultaat daar even goed is.

Bekijk ook onze cadeaus met champagne een keer!

champagne-geheugen

Ikzelf ben al veel langer een liefhebber van champagne en nu heb ik nog een extra reden om het me goed te laten smaken.

Ik kan trouwens iedereen aanraden om ook eens een trip naar de Champagnestreek te maken. Daar kan je uitgebreid gaan proeven en Champagne kopen aan interessante prijzen. Je komt gegarandeerd een heel pak slimmer terug!

Meer info over de streek en over hoe je zo’n bezoek plant:

De Champagnestreek bezoeken
Logeren tussen de Champagneboeren

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!