Mosselen op de barbecue
Voor 12 personen (het gerecht is ideaal voor een groep vrienden)
Mosselen
- 2 kilo mosselen * Ik kies niet voor de gigantische Nederlandse jumbo’s. Het mogen Zeeuwen zijn, maar niet te groot. Liever iets kleiner maar met meer smaak.
Voor de scherpe smaken
- citroengras (enkele stengels, minstens 3)
- 2 citroenen
- 8 a 10 tenen look
- 100 gr. gember
- 2 limoenen
- 2 theelepels thijm
Stap voor stap
- Mosselen goed spoelen
- Gember (erg fijn gehakt), look (fijn gesneden) en citroengras en tijm (iets grovere stukken mag) en geraspte schil van de citroenenmengen met limoensap.
- Marinade over de mosselen en laat dit gerust een uurtje of 2 staan. (fris uiteraard)
- Aluminiumpapier over de volledige rooster van de BBQ.
- Mosseltjes erover uitstorten.
- Vrienden rond de barbecue verzamelen. Dan is de regel erg simpel: de mosselen die open zijn mogen er afgeplukt worden. Afhankelijk van hoe warm je het vuur stookt en hoe hoog je de rooster legt, kan het oogsten met de handen gebeuren of moet je wat barbecuegereedschap met lange steel klaarleggen.
Moeilijk? Duur?
- Moeilijkheidsgraad: kan niet mislukken.
- Kostprijs: alles wat je klaarmaakt kost geld. Dit gerecht is relatief goedkoop klaar te maken.
Op de rooster gelegd
Uitstekend gerechtje om bij een BBQ als leuk aperitiefhapje te serveren. Zeker als er mensen zijn die mekaar niet (goed) kennen. Samen rond de rooster smullen van iets breekt het ijs en brengt de gesprekken al meteen op gang.
Check ook onze Grote Mosselpost met 10 verrassende mosselrecepten!
Facebook Comments Box
we hebben dit eenvoudige recept geprobeerd en echt IEDEREEN was stomverbaasd hoe lekker dit was, ideale variant op kaasblokjes of chips als apperitief, moet je zeker eens proberen!
Goed gezien met die zuurtjes.
Fris en eetlustopwekkend.
Pingback: Pikante mosselen op de BBQ | Sixpacks.be