Kervelsoep is toch altijd één van mijn favorietjes geweest! Vroeger maakte ik die uit blik omdat dat gewoon heel snel ging maar sinds ik dit recept ken maak ik ze gewoon altijd zelf!
Bijna even snel en wat je zelf maakt is altijd toch net iets lekkerder.
Hieronder vind je het recept zoals ik ze graag maak. Meestal doe ik er gehaktballetjes in maar helemaal onderaan het recept vind je nog een leuke tip om eens een ander soort ouderwetse kervelsoep op tafel te zetten.
Recept voor kervelsoep
Je kan natuurlijk gebruik maken van verse kervel maar ik kies voor diepvrieskervel. Even gezond maar veel eenvoudiger in gebruik. Ik koop één grote zak en als ik een pot soep wil maken haal ik er telkens een deel uit.
Ingrediënten voor je kervelsoep
- 250 gr kervel
- 1 preistronk
- 1 aardappel
- 1 ajuin
- 2 bouillonblokjes (kip of groenten)
- peper en zout
- bakboter
Bereidingswijze:
Laat een klont boter smelten in een pot. Snij ondertussen de ui in grove stukken en doe die in de pot als de boter gesmolten is. Snij je prei in ringen en doe die mee in de pot. Glazig laten worden maar niet laten aanbakken dus af en toe eens roeren.
Schil de aardappel, snij hem in stukken en laat hem nog even mee stoven met de andere groenten.
Doe 1,5 liter water in de pot en doe de bouillonblokjes erbij. Laat nu de groenten een twintigtal minuten koken en mix de soep.
Nu pas mag de bevroren kervel erbij. Alles terug aan de kook brengen en nog even laten opstaan. Als je gehaktballetjes erbij wil doen dan doe je die er ook al bij zodat die nog even kunnen meekoken, dat is goed voor wat extra smaak.
Afkruiden met peper en zout en je soep is klaar om op te dienen. Een beetje room in je bord smaakt ook bij deze soep.
Nog een leuk idee voor je soep: Op de site van Dagelijkse Kost heb ik gelezen dat Jeroen Meus er stukjes witte pens in doet in plaats van gehaktballetjes. Ook super!
Fan van lekkere soep? Bekijk dan onze andere soep-recepten !
mijn favoriete recept voor kervel soep zegt± hak de kervel fijn, als je denkt dat je er bent, ben je op de helft…Geestig he
Dank voor het recept dat ga ik eens uitproberen