Meteen naar de inhoud
Home » De keuken van Sofie: gehakt met peren

De keuken van Sofie: gehakt met peren

Het nieuwe tv-seizoen begint stilaan op gang te komen dus kijken we uit naar allerlei nieuwe programma’s maar ook naar oude bekenden. Vandaag bijvoorbeeld de eerste aflevering van De Keuken van Sofie. Dit seizoen kookt Sofie niet alleen maar is er elke week een BV te gast.

Die BV is in de eerste week Eline De Munck dus op voorhand had ik al zoiets van ‘oei…’ maar kom, het viel al bij al zeer goed mee. Eline begon al direct met te zeggen dat ze totaal niet kan koken dus op die manier kan je weinig fout doen.

Volgens mij hebben ze trouwens aan Sofie Dumont gevraagd om aan de BV’s allerlei diepzinnige vragen over hun jeugd te stellen en dat gaat haar minder goed af. Schoenmaker blijf bij uw leest zeggen we dan.

Voor de rest:

  • Sofie praat met alles, ook met gehaktballen.
  • Eline ontdekt dat gehaktballen maken niet moeilijk is.
  • De mama van Eline kookte haar gehaktballen eerst. (ik soms ook)
  • Beide dames weten niet wanneer het perenseizoen is…
  • Enz.

Genoeg gezeverd over het format, het is natuurlijk ook een kookprogramma en het moet gezegd hun eerste recept was direct een knaller! Mijn lievelingsrecept was vroeger gehaktballen met krieken maar zij maakten het met peertjes en dat zag er bijzonder smakelijk uit.

Hieronder heb ik het recept van Sofie gezet.

de-keuken-van-sofie

Recept Gehaktballetjes met peren en aardappeltjes

Voor de gehaktballetjes

800 g gehakt (varken/kalfs)
1 ui
1 ei
een paar el paneermeel
peper
zout
1 mespunt muskaatnoot
¼ bundel peterselie
1 klontje boter

voor de aardappelen

500 g aardappelen
1 klontje boter
zout
¼ bundel peterselie

Voor de peer

6 harde peren
4 el honing
2 kaneelstokjes
½ citroen

Bereidingswijze:

Borstel de patatjes schoon. Stoom ze gaar in ongeveer 20 minuten.
Snij de ajuin fijn. Hak de peterselie fijn.
Meng het gehakt met de ajuin, peterselie en meng onder het gehakt.
Doe vier eetlepels honing, de kaneelstokjes en twee schijfjes citroen bij het water.
Schil de peren. Haal het klokhuis uit. Snij in twee en leg in de siroop. Breng aan de kook.
Doe de andere ingrediënten bij het gehakt. Kneed goed en rol tot balletjes.
Laat een klontje boter smelten in de pan. Bak de balletjes in de bruisende boter. Kleur aan langs elke kant.
Giet de peertjes af. Tip: het vocht kun je houden als basis voor een frisse limonade.
Doe de aardappelen in een kom. Bestrijk met wat boter en bestrooi met gehakte peterselie.
Serveer de balletjes met de peertjes en patatjes. Smakelijk!

 

Ook gekeken? Laat even weten wat jullie er van vonden!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: