Een sixpack die kweek je 90% in de keuken en 10% in de fitness!Mc Donalds reclame

Tijd voor een dieet?

Een strak dieet om die blokjes op je buik te zien? De ene zweert bij tellen van koolhydraten, een volgende begint over al dan niet verzadigde vetten. Calorieën?Voedselpiramide? “Neen” zeggen de Weightwatchers: koop onze chips, die bevatten weinig punten! Maar wat blijkt nu? Je kan je de moeite besparen ! Gewoon foto’s van eten bekijken en alles komt goed.

Hoe werkt het?

  • Brigham Young University heeft een onderzoek gedaan. Proefpersonen krijgen een hele hoop foto’s te zien van zoute producten. Daarna eten ze pinda’s. Die blijken ze aanzienlijk minder lekker te vinden dan de mensen uit de controlegroep die andere foto’s zagen.
  • Oorzaak? Met de zoute voeding te zien, associeer je dat met die bepaalde smaak. Die smaak ben je na een tijdje gewoon beu. Daarom heb je dus gewoon geen zin meer in dat eten.
  • Van de vettigheid afblijven, zonder zwaar moeite te moeten doen? Het volstaat dus om dagelijks een fotoreeksje frieten, sauzen en gegrild vlees te bekijken
  • Wetmatigheid: hoe meer foto’s, hoe beter het werkt.

Bedenkingen

  • Als dit echt klopt, waarom tonen fastfoodrestaurants dan foto’s van hun burgers? Waarom tonen de pakjes in de supermarkt dan wat er in zit?
  •  In een ruimere context: het zien van een stukje vlees is niet altijd voldoende om er geen trek meer in te hebben (integendeel)…

Wie zegt dat allemaal?

Volg mij op Social Media:RafFooddieet,instagram,sixpacksEen sixpack die kweek je 90% in de keuken en 10% in de fitness! Tijd voor een dieet? Een strak dieet om die blokjes op je buik te zien? De ene zweert bij tellen van koolhydraten, een volgende begint over al dan niet verzadigde vetten. Calorieën?Voedselpiramide? 'Neen' zeggen de Weightwatchers: koop...Alles voor de man met smaak!