Meteen naar de inhoud
Home » Champagne enkel nog voor rijke Russen en Chinezen

Champagne enkel nog voor rijke Russen en Chinezen

china-champagneBinnen de Europese Commissie is, op vraag van Frankrijk, een voorstel ingediend om in Europa geen champagne meer te verkopen. Champagne is al lang niet meer het luxeproduct dat het vroeger was en tegenwoordig kan bijna iedereen zomaar champagne kopen in de supermarkt. Onder druk van het Verbond van Champagneboeren heeft Frankrijk dus aan Europa gevraagd om dit aan te pakken. De reden hiervoor? Heel simpel, de champagne producenten willen de winst per fles serieus omhoog trekken! Hieronder leest u wat er aan de hand is.

“Eigenlijk is het voorstel nog niet zo onredelijk” vertelt een bron in het Europees Parlement. “De Champagnestreek is maar een heel klein gebied en ze kunnen per jaar maar een beperkt aantal flessen produceren. Als je dan weet dat de prijzen per fles stevig gezakt zijn in Europa dan is het logisch dat men daar een oplossing voor zoekt. In Rusland en China (en in mindere mate in Amerika) heb je een hele generatie nieuwe rijken die maar al te graag champagne drinken én die bereid zijn om daar stevig voor te betalen ook.”

Spanje, Italië en Duitsland hebben alvast positief gereageerd op dit voorstel omdat dit natuurlijk een goede zaak is voor hun cava, prosecco en schuimwijn.

Als dit voorstel er door komt kan je natuurlijk nog altijd een flesje champagne bestellen via Russische of Chinese websites maar dan betaal je wel pakweg 100 euro of meer. (Red: Met die Chinese sites moet je wel oppassen voor namaak hebben we horen zeggen.)

Er is nog één punt dat misschien positief kan zijn voor de liefhebbers van champagne. België verzet zich voorlopig nog tegen het voorstel omdat de Belgen procentueel gezien de grootste champagnedrinkers zijn. Zij willen het voorstel enkel steunen als de Fransen in ruil eindelijk eens deftig bier leren maken.

Wordt vervolgd…. (of misschien ook niet want heel dit bovenstaande artikel is natuurlijk bullshit)

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: