Ik weet het, we schrijven geregeld dat heel die gin-hype een opgeklopte boel is maar kom, het is ook best lekker zo’n mooi afgewerkte gin-tonic.

Daarmee zeg ik ineens alles want een mooi afgewerkte gin-tonic is niet zomaar wat gin en tonic in een glas gieten. Neen, als je het goed wil doen doe je er ook nog de juiste garnituur bij.

Over de tonic die er bij moet ga ik niet beginnen want dat is een verhaal op zich. Kies zelf maar wat je lekker vind. (*)

Gin is in essentie een sterke drank gemaakt van graan en jeneverbessen maar de huidige gins hebben nog een heel pak extra ingrediënten die er voor zorgen dat een gin zijn typische smaak krijgt. Een basisregel voor de garnituur is dat je één van deze ingrediënten kiest. Dat maakt dat je best onverwachte zaken krijgt: gin met een takje rozemarijn, basilicum, enz.

Op de meeste flessen staat wel een indicatie van wat er allemaal inzit.

gin-tonic-rosemarijn

Gin tonic garnituur

gin-tonic-sinaasappel

 

(*) Op de website van Gordon’s gin raden ze gewoon Schweppes tonic aan… Over die tonic zou ik me dus niet al te druk maken.

(**) Bij Drankdozijn heb je verschillende doosjes garnituur voor Gin-Tonic. Must have voor de liefhebbers!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/05/gin-tonic-garnituur2.jpg?fit=500%2C350&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/05/gin-tonic-garnituur2.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankgarnituur,ginIk weet het, we schrijven geregeld dat heel die gin-hype een opgeklopte boel is maar kom, het is ook best lekker zo'n mooi afgewerkte gin-tonic. Daarmee zeg ik ineens alles want een mooi afgewerkte gin-tonic is niet zomaar wat gin en tonic in een glas gieten. Neen, als je het...Alles voor de man met smaak!