Ik weet het, we schrijven geregeld dat heel die gin-hype een opgeklopte boel is maar kom, het is ook best lekker zo’n mooi afgewerkte gin-tonic.

Daarmee zeg ik ineens alles want een mooi afgewerkte gin-tonic is niet zomaar wat gin en tonic in een glas gieten. Neen, als je het goed wil doen doe je er ook nog de juiste garnituur bij.

Over de tonic die er bij moet ga ik niet beginnen want dat is een verhaal op zich. Kies zelf maar wat je lekker vind. (*)

Gin is in essentie een sterke drank gemaakt van graan en jeneverbessen maar de huidige gins hebben nog een heel pak extra ingrediënten die er voor zorgen dat een gin zijn typische smaak krijgt. Een basisregel voor de garnituur is dat je één van deze ingrediënten kiest. Dat maakt dat je best onverwachte zaken krijgt: gin met een takje rozemarijn, basilicum, enz.

Op de meeste flessen staat wel een indicatie van wat er allemaal inzit.

Ik heb voor jullie wat opzoekwerk gedaan en op de website van ISPC (een horeca groothandel) een mooie samenvatting gevonden. Het is een pdf waarin de gins staan die zij verkopen met telkens de juiste garnituur ernaast. Ook de prijzen staan er bij dus het is een bijzonder interessant documentje!

Oh ja, voor je naar die winkel stormt: jammer genoeg enkel toegankelijk voor horeca-professionals.

Het document downloaden doe je vanop de site van ISPC.

gin-tonic-rosemarijn

Gin tonic garnituur

gin-tonic-sinaasappel

 

(*) Op de website van Gordon’s gin raden ze gewoon Schweppes tonic aan… Over die tonic zou ik me dus niet al te druk maken.

(**) Bij Drankdozijn heb je verschillende doosjes garnituur voor Gin-Tonic. Must have voor de liefhebbers!

https://i2.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/05/gin-tonic-garnituur2.jpg?fit=500%2C350&ssl=1https://i2.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/05/gin-tonic-garnituur2.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankgarnituur,ginIk weet het, we schrijven geregeld dat heel die gin-hype een opgeklopte boel is maar kom, het is ook best lekker zo'n mooi afgewerkte gin-tonic. Daarmee zeg ik ineens alles want een mooi afgewerkte gin-tonic is niet zomaar wat gin en tonic in een glas gieten. Neen, als je het...Alles voor de man met smaak!