Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Yannick Prévoteau

Champagne Yannick Prévoteau

In Damery, een dorpje vlakbij Epernay, vind je champagnehuis Yannick Prévoteau. Een naam die u waarschijnlijk niet bekend in de oren klinkt maar die ik toch warm wil aanbevelen.

De broers Yannick en Eric Prévoteau ontvangen u graag in hun degustatie ruimte om samen met u de champagne te degusteren. Ik ben hier al meerdere keren geweest met vrienden en elke keer zijn we goed ontvangen en hebben we de nodige uitleg gekregen.

Prévoteau ligt aan een eerder drukke baan en lijkt niet op een boerderij, eerder op een grote moderne villa. Dit ter zijde want het gaat natuurlijk om de bubbels en niet om het uitzicht van het huis.

Champagne van Prévoteau

Prévoteau heeft in zijn gamma dezelfde champagnes als de meeste andere huizen maar er zitten er twee bij die het zeker waard zijn om apart te vermelden: de cuvée Amandine en de cuvée Marius.

CuveAmandineDe cuvée Amandine is een blanc de blancs en dus 100% gemaakt van chardonnay druiven.

Een ‘normale’ champagne wordt meestal gemaakt van 3 soorten druiven. Lekker aan deze cuvée Amandine is dat hij een bijzonder fruitige smaak heeft. Deze champagne is bijzonder geschikt om te drinken als aperitief of bij wat oesters.

Op het moment van proeven komt deze fles op 16,00 euro.

De cuvée Marius is een zogeheten brut nature. Dit wil zeggen dat dit een champagne is waar men geen extra suiker Cuvée Marius aan toevoegt. De trend van minder suiker toe te voegen is al een paar jaar ingezet en dat merk je aan de ineenstorting van de demi-sec markt. Buiten in het oostblok worden er nog amper demi-secs verkocht. Iedereen wil tegenwoordig brut. In de normale brut wordt nog altijd een klein beetje suiker gedaan maar in deze dus niet.

Persoonlijk ben ik gek van de brute, ruwe smaak van deze Marius maar ik krijg nogal gemengde reacties als ik hem aan iemand laat proeven. Iemand die niet weet wat hem voorgeschoteld wordt kan na de eerste slok wel eens vreemd opkijken.

Op het moment van proeven kost deze fles 15,50 euro.

Conclusie

Dit is een een goed adres om te bezoeken. Wij zijn elke keer goed ontvangen en hebben telkens alle champagnes geproefd. Prijzen zijn gemiddeld.

Neem een kijkje op hun website of Facebook pagina voor meer info:

http://www.champagne-yannick-prevoteau.fr
https://www.facebook.com/champagne.yannickprevoteau

Ook hier best op voorhand bellen als je wil dat men genoeg tijd voor je maakt.

Oh ja, beide cuvées zijn genoemd naar de kinderen van de producent. Het is maar dat je het weet.

Champagne Prévoteau degustatie

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!