Als je in het najaar een weekendje naar de Champagnestreek gaat dan moet je zeker eens kijken of de Kerstmarkt in Reims al bezig is. Wie rond de eindejaarsperiode een hotel in Reims zelf geboekt heeft kan er niet naastkijken maar ook wie buiten de stad logeert zou zeker eens een bezoekje moeten brengen aan de bekende Kerstmarkt van Reims.

Reims is sowieso op champagne gebied al heel interessant want je kan er verschillende grote kelders bezoeken (bv. G.H. Mumm en Pommery) en op het eind van het jaar krijg je de markt er nog eens bij als een leuke extra.

Elk jaar varieert de periode een beetje maar je kan er vanuit gaan dat de Kerstmarkt open is vanaf het laatste weekend van November tot eind December.

kerstmarkt in reims

De Kerstmarkt van Reims

De Kerstmarkt in Reims is echt een gezellige Kerstmarkt. Er staan meer dan honderd kramen en de markt strekt zich uit over verschillende pleinen en straten. Als je niet weet waar je moet beginnen, dan wandel je gewoon tot aan de kathedraal van Reims en je begint daar.

  • Vergeet zeker niet van ook de kathedraal zelf te bezoeken als je dat nog niet gedaan hebt. Je kan er gratis binnen en het is echt impressionant!

Op de markt zelf vind je alle typische kraampjes die je kan verwachten op een Kerstmarkt: warme wijn, crêpes, gepofte kastanjes, champagne en allerlei prulletjes.

Op Youtube heb ik onderstaand filmpje gevonden en dat geeft de sfeer vrij goed weer vind ik:

 

 

Je ziet het, als je toch in de buurt bent is deze markt echt de moeite om te bezoeken. Naast de Kathedraal vind je trouwens ook het bureau van de toeristische dienst. Daar kan men je nog veel meer bezienswaardigheden in Reims aanraden. De meeste zaken kan je ook terugvinden op de website van de toeristische dienst: https://www.reims-tourisme.com/

Als je fan bent van Kerst en Kerststalletjes dan zit je trouwens goed in heel de Champagnestreek. Tussen Reims en Epernay heb je tientallen kleine dorpjes waar er ook overal versierde stalletjes staan. Ik heb het al meerdere keren gezien dus ik dacht dat ik wel ergens een website erover zou vinden maar blijkbaar niet. Je zal dus wat moeten rondrijden om ze allemaal te vinden.

Ik vermoed dat je niet alleen naar de Champagnestreek gaat om Kerst te vieren dus bekijk zeker ook onze andere tips over de Champagnestreek eens. Er staan verschillende artikels over producenten, restaurants en hotels tussen.

Logeren in de Champagnestreek

Wie graag ‘s avonds nog een stapje zet kan best een hotel in Reims of Epernay zoeken. Wil je ‘s avonds rustig de avond doorbrengen in een leuke gîte dan kan dat perfect in één van de kleine dorpjes tussen Reims en Epernay. Zowel hotels als gîtes kan je eenvoudig terugvinden via Trivago.

Ben je zelf al naar de Kerstmarkt geweest? Laat het even weten in de commentaren! Weet je meer over de Kerststal route in de kleinere dorpjes? Laat het dan ook even weten aub.

Nog veel meer informatie staat op het Champagne deel van onze website.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/09/kerstmarkt-reims.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/09/kerstmarkt-reims.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankLifestylechampagne,kerstmarkt,ReimsAls je in het najaar een weekendje naar de Champagnestreek gaat dan moet je zeker eens kijken of de Kerstmarkt in Reims al bezig is. Wie rond de eindejaarsperiode een hotel in Reims zelf geboekt heeft kan er niet naastkijken maar ook wie buiten de stad logeert zou zeker eens een...Alles voor de man met smaak!