Meteen naar de inhoud
Home » Meer bewegen achter je bureau: onze tips

Meer bewegen achter je bureau: onze tips

Het is begrijpelijk dat veel mensen na een lange werkdag geen zin meer hebben om te gaan trainen. Gelukkig zijn er manieren om vermoeidheid en rug- of nekklachten aan te pakken, zelfs zonder een volledige workout. In onderstaande blog vind je enkele suggesties.

Zorg voor een ergonomische werkplek

Een goede houding is essentieel om rug- en nekklachten te voorkomen. Zorg ervoor dat je bureau, stoel en computeropstelling ergonomisch zijn ingesteld om een gezonde lichaamshouding te bevorderen.

Beweeg regelmatig gedurende de dag

Probeer kleine bewegingen in je dagelijkse routine op te nemen. Neem de trap in plaats van de lift, loop naar een collega in plaats van te e-mailen, of maak een wandeling tijdens je lunchpauze. Elke vorm van beweging helpt om je lichaam actief te houden en spierspanning te verminderen.

bewegen achter je bureau

Doe stretchoefeningen achter je bureau

Voer eenvoudige stretchoefeningen uit tijdens je werkdag om je spieren te ontspannen en de doorbloeding te bevorderen. De oefeningen die je hebt genoemd, zoals het draaien van de ruggengraat, het optrekken van de schouders en het aanspannen van de bilspieren, zijn allemaal effectieve manieren om spanning te verminderen.

Versterk de nekspieren

Om nekpijn te voorkomen, kun je oefeningen doen om de nekspieren te versterken. Druk bijvoorbeeld met je handpalm tegen je voorhoofd en duw je hoofd ertegenin. Herhaal dit enkele keren en wissel af door je hand op je achterhoofd te plaatsen en naar achteren te duwen.

Draai de polsen en enkels

Simpele oefeningen zoals het draaien van de polsen en enkels kunnen helpen om de spanning in de gewrichten te verminderen. Doe dit regelmatig gedurende de dag, vooral als je veel typt of langdurig in dezelfde positie zit.

Maak gebruik van een bureaustoel op wieltjes

Een bureaustoel op wieltjes kan ook worden gebruikt voor oefeningen. Rijd de stoel een stukje naar achteren, houd het bureau vast met gestrekte armen en til je benen op terwijl je naar het bureau toe trekt. Herhaal dit enkele keren om je buik- en armspieren te versterken.

Trek met je handen

Grijp je handen in elkaar, met één duim omhoog en de andere omlaag. Trek je handen stevig uit elkaar en houd deze positie tien seconden vast. Ontspan en herhaal dit enkele keren. Dit helpt om de spieren in je armen en bovenlichaam te versterken.

 

Naast deze oefeningen is het voor je gezondheid belangrijk om te investeren in een ergonomische werkplek, inclusief een goede bureaustoel. Een zit-sta bureau kan ook nuttig zijn om meer beweging in je werkdag te krijgen. Overweeg ook een bureaufiets als je op zoek bent naar een actieve optie. Onthoud dat een goede gezondheid grotendeels maakbaar is, en met kleine veranderingen en regelmatige beweging kun je al veel bereiken.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: