Meteen naar de inhoud
Home » Timmermans tradition – Kriek Retro Lambicus

Timmermans tradition – Kriek Retro Lambicus

Vandaag een flesje Kriek opengedaan. Lekker fris, 5 graadjes, zoals het zou moeten. Kriek

Retro

De marketing met de naamgeving Retro Lambicus is leuk gedaan. Het deed me het beste vermoeden: een Kriek die teruggaat naar de oorspronkelijke smaak. Van voor de toegevingen aan het grote publiek. Ik zocht dus naar een oerkriek, zonder teveel zoetigheden.

Kriek en Lambiek

Je kent het verhaal allicht wel van de wilde gisten die enkel in de Zennevallei hun ding komen doen en alleen door mensen met 20 jaar vakmanschap vakkundig in verfijnd bier kunnen omgezet worden. Intussen is het zelfs een zogenaamde GTS (Gegarandeerde Traditionele Specialiteit). Die beschermt de traditionele samenstelling en productiemethoden. Je ziet het, Europa doet zelfs moeite voor uw Geuzeke, Kriek en Lambiek!

Indien je het nog niet zou kennen; Kriek wordt gebrouwen en Geuze wordt versneden. Een brouwerijbezoek daar in de streek zeker waard!

Afknapper

Goed, op zoek dus naar authenticiteit. In dat opzicht viel de smaak mij toch wat tegen. Iets te zoet, iets teveel suiker. Een beetje teveel appelsap, iets te weinig kriekensap. Niet dat het pakweg een Lindemans is, we moeten niet overdrijven ook niet. Maar de eetlustopwekkende zurigheid miste ik toch.

Aanrader

Ben je niet zo into scherpe smaken, en wil je op een zonnig terrasje iets anders dan een frisse pint? Bestel dan zonder problemen deze Kriek Retro Lambicus.

Kriek Retro Lambicus; the facts

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: