Als je in Google zoekt naar ‘kippensaus’ krijg je allerlei resultaten: champignonsaus, currysaus, pepersaus, enz. Allemaal heel lekker maar niet direct dé kippenaus waar ik naar op zoek was.

Geen probleem, dan maken we gewoon zelf iets. Wat ik wou is die typische smaak die je hebt bij de saus van het kippenkraam maar dan iets ‘voller’ en daarvoor kan je natuurlijk perfect wat room gebruiken.

Het resultaat mocht er zijn en hier in huis hebben ze al gevraagd om volgende keer nog eens dezelfde saus te maken. Missie geslaagd dus.

kippensaus met room

Recept kippensaus met room

Veel heb je niet nodig om deze saus te maken:

  • 1 kipfilet per persoon
  • kippenkruiden
  • boter
  • room
  • peper en zout

Doe ruim veel boter in de pan en laat die smelten. Bestrooi de kippenfilets met goed veel kippenkruiden.

Bak de kippenfilets op een hoog vuur zodat ze een mooi korstje krijgen en zet er een deksel op. Regelmatig omdraaien totdat de kip mooi gaar is.

Als het goed is moet je pan nu al mooi ‘aangebakken’ zijn.

Haal de kip uit de pan en blus de pan met de room. Voeg naar smaak nog wat extra kippenkruiden, peper en zout toe. Voorzichtig met zout want de kippenkruiden zijn op zich al zout.

Laat al roerend nog wat inkoken en je kippensaus met room is klaar!

 

Fan van lekkere saus? Hier vind je een overzicht van onze andere saus-recepten.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/10/kippensaus-met-room.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/10/kippensaus-met-room.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodkip,room,sausAls je in Google zoekt naar 'kippensaus' krijg je allerlei resultaten: champignonsaus, currysaus, pepersaus, enz. Allemaal heel lekker maar niet direct dé kippenaus waar ik naar op zoek was. Geen probleem, dan maken we gewoon zelf iets. Wat ik wou is die typische smaak die je hebt bij de saus...Alles voor de man met smaak!