Meteen naar de inhoud
Home » Bier gaan kopen in Westvleteren – Eindelijk!

Bier gaan kopen in Westvleteren – Eindelijk!

Eindelijk! Dat mag ik gerust zeggen. Ik had al zoveel mensen over Westvleteren horen praten maar zelf was ik nog  nooit in de Sint-Sixtusabdij geraakt. De Westvleteren hype is nu toch al een paar jaar aan de gang en al die tijd wilde ik al eens gaan maar ja… hoe gaat dat… geen tijd, andere prioriteiten enz.

Allemaal verleden tijd want vorig weekend was het eindelijk mijn beurt! Samen met een paar vrienden ben ik in de auto gesprongen en we zijn onze bakken Westvleteren 12 zelf gaan ophalen.

Spring volgende zaterdag nu niet zo maar zelf in de auto want je zou wel eens van een kale reis kunnen terugkomen. Vooraleer je vertrekt moet je eerst reserveren want anders kan je geen bier kopen.

Reserveren bij Westvleteren

Omdat het bier zo populair is heeft men een paar regels ingesteld en kan je er niet zomaar om rijden. Je moet in het oog houden wanneer je kan reserveren en als je binnen geraakt mag je per auto slechts twee bakken kopen. De paters verkopen per keer ook slechts één soort bier dus dat moet je ook wel een beetje in het oog houden.

Veel moet ik hierover niet schrijven want op de website van Sint-Sixtus staat het perfect uitgelegd: http://sintsixtus.be/trial/bierverkoop/

Op de website staat ook volgend zinnetje:

Gelieve er rekening mee te houden dat u bij het reserveren dikwijls de bezettoon kan krijgen omdat onze bierlijnen overbelast worden! U bent niet de enige die op dat moment belt. Door onze kleinschalige productie is het aantal telefoonoproepen veel groter dan het aantal beschikbare reservaties. Het is dus een kwestie van veel geduld en wat geluk.

Dat mag je letterlijk nemen! Ik geloof dat ik 41 keer opnieuw geprobeerd heb om binnen te geraken.

bier gaan kopen in westvleteren

Op de dag zelf moet je je op het afgesproken uur aanmelden bij het ophaalpunt om je bier op te halen. Concreet wil dit zeggen: aanschuiven, eventueel leeggoed afgeven, bakken inladen, betalen en vertrekken.

De paters zijn echt wel goed georganiseerd dus dat wachten valt best mee. Op een kwartier is alles geregeld…

In de Vrede – trappist drinken en croque eten

in-de-vrede-westvleteren

Naast de abdij en het afhaalpunt heb je In de Vrede, een ontmoetingscentrum (grote cafetaria) waar ook een winkeltje is.

Het bier ophalen duurt dus echt niet zo lang dus het feit dat je In de Vrede ook iets kan eten en kan drinken is echt wel meegenomen! Een croque met abdijkaas, een boterham met paté of iets anders met streek producten. Allemaal heel lekker en uiteraard hoort daar ook een gepaste drank bij!

westvleteren-in-de-vrede

Sixpacks of streekproducten kopen in Westvleteren

Normaal kan je Westvleteren bier enkel kopen als je reserveert maar dat is niet 100% waar, er is één uitzondering op die regel. In het winkeltje kan je sixpacks kopen van alle 3 de soorten. De sixpacks zijn beduidend duurder dan een bak maar als je er toch bent kan je evengoed een cadeautje voor iemand meenemen.

Ze verkopen er tientallen streekproducten maar wij hebben enkel de kaas en de paté gekocht.

Uiteraard is het allemaal merchandising maar het slaat echt wel aan! Het is een piepklein winkeltje maar er staat constant een rij van 20 personen aan te schuiven.

Alle info: http://www.indevrede.be

westvleteren-sixpacks

Conclusie over het bezoek aan Westvleteren

Zorg dat je klaarstaat om op het juiste moment te bellen, zorg dat je in goed gezelschap bent en rij eens tot daar! (Merci trouwens aan Danny, onze organisator, om alles in goede banen te leiden 🙂 )

Het stelt allemaal niet zo héél veel voor maar als bierliefhebber smaakt je trappist toch eens zo goed als je hem zelf bent gaan halen.

Voor veel mensen zal Westvleteren best een eindje rijden zijn dus als je een trip plant, ga dan zeker ook eens op bezoek bij de Struise Brouwers! Deze brouwerij ligt vlakbij in Oostvleteren en is ook echt de moeite. Voor het grote publiek is het eigenlijk alleen een proeflokaal maar wel eentje met 30 bieren op tap! Meer info in ons artikel over de Struise Brouwers.

 

Ben je zelf al in Westvleteren geweest? Laat ons gerust weten wat jij er van vond!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: