Meteen naar de inhoud
Home » De Struise Brouwers in Oostvleteren

De Struise Brouwers in Oostvleteren

Tijdens onze laatste ‘bier-trip’ hebben we een bezoek gebracht aan de Struise Brouwers in Oostvleteren. Liefhebbers van het betere bier zullen deze brouwerij zeker kennen of al bezocht hebben maar voor al de rest schrijf ik hieronder graag een verslag van ons bezoek.

Oostvleteren ligt vlakbij Westvleteren dus we hebben de Struise Brouwers gecombineerd met een bezoek aan Westvleteren.

struise brouwers

Wie zijn de Struise Brouwers?

Het verhaal van de Struise Brouwers begint rond 2001 toen een paar mannen besloten om zelf bier te maken. In het begin werden de bieren gebrouwen in een andere brouwerij maar sinds een paar jaar brouwen ze zelf in hun eigen brouwerij in Oostvleteren. Hiervoor hebben ze een oud schooltje omgebouwd tot een heuse brouwerij met bijhorend proeflokaal.

Sinds 2008 staan verschillende van hun bieren hoog in de lijst van Ratebeer.com! Veel Amerikanen maken dan ook speciaal een ommetje om te komen proeven als ze in Belgie zijn. Toen wij er waren zaten er zeker twee tafeltjes waar Engels gesproken werd.

Eigenlijk moet je gewoon veel respect hebben voor deze heren! De bieren die ze brouwen zijn allesbehalve ‘normaal’ en ze hebben er veel succes mee! Chapeau!

De volledige geschiedenis vind je op Wikipedia.

Welke bieren brouwen de Struise Brouwers?

struise brouwers

Op de website lees ik dat ze ondertussen al meer dan 100 bieren gebrouwen hebben dus ze allemaal opnoemen is onbegonnen werk. Tot voor mijn bezoek had ik enkel de Tjeezes, de Rio en de Pannepot gedronken maar ze hebben er dus heel wat meer. Op hun website staat wel een overzicht van de bieren maar dat is zeker niet compleet: https://struise.com/bieren-beers/

Liefhebbers mogen altijd hun favoriet in de commentaren plaatsen.

Kan je altijd gaan proeven?

struise brouwers

Er is een proeflokaal dat enkel zaterdag tussen 14u en 18u geopend is. Op die moment kan je er gewoon binnenwandelen en een paar biertjes proeven.

Ale ja… Er staat een tapkraan waar niet minder dan 30 bieren opzitten dus je kan je er écht wel eens stevig laten gaan. De meeste bieren zijn ook redelijk straf dus veel heb je niet nodig.

struise brouwers

De mannen weten dit natuurlijk ook dus je hebt de keuze tussen een klein degustatieglaasje of een volwaardig glas. Een kleintje kost 1 euro en een gewoon glas iets meer, hoeveel ontsnapt me nu even..

Wij hebben ons beperkt tot een 5tal proevertjes per man omdat we achteraf nog een paar adressen moesten doen. Niet al te erg want zo kan ik dus zeker nog een paar keer terugkomen om al de rest te proeven!

Conclusie

Als je in de buurt bent zeker eens langsgaan! De bieren (uiteraard), het schooltje en de vriendelijke ontvangst maken dat dit écht een aanrader is voor bierliefhebbers. Breng gerust je vrouw mee zodat ze BOB kan zijn. 😉

Alle info vind je op de website van de Struise Brouwers zelf: https://struise.com//

 

Opmerkingen of vragen zijn zoals gewoonlijk meer dan welkom in de commentaren!

 

Facebook Comments Box

2 reacties op “De Struise Brouwers in Oostvleteren”

  1. Pardoel

    Waar kun je de drinkglazen van de Struise kopen?

    1. Dat is een goede vraag, moet het zelf een keer bekijken maar ik vermoed dat je in hun proeflokaal misschien wel kans gaat maken.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!