Het kleinste kind kan spek en eieren maken: Bak wat spek, giet er je eieren over en klaar is kees!

Na een zware avond maakt het mij trouwens niet uit hoe mijn spek met eieren gemaakt zijn. Dan moet het vooral vlug klaar zijn en weinig moeite kosten.

Als ik wat meer in form ben en chef allures krijg wil ik het wel eens anders aanpakken.

Check de foto-handleiding hieronder en zeg nu zelf, dit is andere koek dan wat je meestal op je bord krijgt gesmeten.

Op deze manier serveer je als een echte baas spek en eieren aan je tafelgasten. Veel heb je niet nodig: een ovenschaal voor cupcakes, wat spek en natuurlijk de eieren.

(Eigenlijk zijn dit mannen – cupcakes!)

Spek en eieren

 

Voor de heren die niet goed zijn in foto-handleidingen vat ik het nog even samen:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. TIP: als je geen oven hebt heeft het geen zin om de verdere stappen te doorlopen.
  2. Neem spek.
  3. Neem eieren en kluts die in een mengbeker. Het is handig om ze ineens te kruiden met peper en een beetje zout. Het spek zorg eigenlijk ook al voor zout.
  4. Neem de ovenschaal voor cupcakes en vet ze in.
  5. Draai in elk rondje een stuk spek (zoals op de foto). TIP: als je maar 2 eters hebt moet je geen 20 rondjes vullen.
  6. Vul de rondjes op met ei-mengsel.
  7. Zet de schaal in de oven en haal ze er terug uit als het ei gestold is (zoals op de foto). Prik met een mes in het midden van het ei om te zien of het ook van binnen al gestold is.

Vertel vooral niet verder waar je deze tip gevonden hebt en begin vandaag nog met uitpakken aan de ontbijt tafel!

Heb je zelf nog betere tips? Zet ze in de commentaren!

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/09/spek-eierenthumb.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/09/spek-eierenthumb.jpgKristofFoodHet kleinste kind kan spek en eieren maken: Bak wat spek, giet er je eieren over en klaar is kees! Na een zware avond maakt het mij trouwens niet uit hoe mijn spek met eieren gemaakt zijn. Dan moet het vooral vlug klaar zijn en weinig moeite kosten. Als ik wat...Alles voor de man met smaak!