tongerlo-blondHier bij Sixpacks.be zijn we bierliefhebbers! En in het bijzonder houden we natuurlijk van Belgisch bier.

Toen deze week de Tongerlo Blond werd verkozen als beste bier van de de wereld waren we dan ook best tevreden. Eerst de Westvleteren en nu een Tongerlo. Belgisch bier doet het goed en zo’n prijs is een erkenning van de kwaliteit van ons Belgisch bier.

Alleen, een Tongerlo Blond…

Op zich is er niks mis met dit bier, ik kende het al van vroeger en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om het nog eens te proeven. En zoals ik al dacht, mijn nieuwe smaaktest bevestigd wat ik vroeger al vond.

Op de website van Haacht beschrijven ze het bier als volgt:

Koperkleurig abdijbier met een zachte, zoetige aanzet. Volmondig, met lichtdroge afdronk. 

Authentiek abdijbier

De eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Tongerlo leeft verder in dit officieel erkend Belgisch abdijbier.

Hergist op fles

De hergisting op fles zorgt voor een intensere smaak en aroma, alsook een langere bewaartijd.

Nogmaals, ik vind Tongerlo Blond niet slecht maar “volmondig” en “intens” vind ik het helemaal niet. Ik vind dat dit bier eerder een neutrale, oppervlakkige afdronk heeft.

Dezelfde brouwerij maakt ook Keizer Karel en daar heb ik hetzelfde gevoel bij.

In ieder geval, proficiat aan de brouwers en bedankt om het Belgisch bier in de kijker te zetten maar voor mij is Tongerlo Blond niet het beste bier van de wereld.

Op onze lijst met alle Belgische bieren staan er volgens mij een heel pak die de titel ook zouden verdienen! Wat denken jullie er van? Laat weten in de commentaren wat voor jou het beste (Belgisch) bier ter wereld is!

Volg mij op Social Media:

https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/10/tongerlo-blond-uitgelicht.jpg?fit=400%2C315&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/10/tongerlo-blond-uitgelicht.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbier,tongerloHier bij Sixpacks.be zijn we bierliefhebbers! En in het bijzonder houden we natuurlijk van Belgisch bier. Toen deze week de Tongerlo Blond werd verkozen als beste bier van de de wereld waren we dan ook best tevreden. Eerst de Westvleteren en nu een Tongerlo. Belgisch bier doet het goed en zo'n prijs...Alles voor de man met smaak!