Nu ja.. Je bent zo professioneel als je je zelf voelt natuurlijk, in ieder geval: Een handig overzicht van onze barbecuetips. Check regelmatig voor nieuwe toffe barbecue-ideeën, we vullen dit steeds verder aan.
Tip 1: Brochettes die niet opbranden
Het houten stokje van je brochettes nachtje voordien in t water leggen. Of alternatief: gebruik metalen stokjes.
Tip 2: Hou je vlees koel
Urenlang tafelen? Laat je vlees in de koelkast liggen en ga tussendoor bijhalen. Het is gewoon een pak gezonder.
Tip 3: Gebruik een tang
Waarom ? Om het vlees te draaien. Beter dan een vork, omdat je dan niet door de korst prikt.
Tip 4: Safety first
Voorzie emmertje water en emmertje zand in de buurt. Hopelijk is het nooit nodig.
Tip 5: Geen zwembroek
Hoe warm het ook is aan de BBQ, een zwembroekje zou ik niet doen! Dit lijkt ons beter.
[bol_product_links block_id=”bol_58ff9f418043b_selected-products” products=”9200000063287016,9200000054278512,9200000070533213,9200000076889694,9200000063290671,9200000073560003″ name=”18bbqtips” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Tip 6: Reinig het rooster
Na het grillen: rooster kuisen met citroen. Geen garantie dat je niet nadien nog eens met een schuursponsje moet passeren, maar het zal alvast minder hardnekkig zijn.
Tip 7: Houten plankje
Net zoals bij de brochettes (tip 1), nachtje in t water leggen. Dan vis er op. Lekker extra rokerig.
Tip 8: Kies de goede barbecue
Geen Oklahoma voor op je terras lijkt me logisch. Maar wat is nu de beste barbecue voor jou persoonlijk?
TIP: Kies de barbecue die bij je past
Tip 9: Geen olie op t vuur gooien
Bij flamberen Nooit alcohol recht het vuur in gooien. Piet Huysentruyt was bijna zelf volledig geflambeerd.
Tip 10: Denk aan de kids
Gezellig samen een barbecue is maar echt gezellig wanneer de kinderen zonder zeuren en met erg veel smaak meesmullen.
Tip 11: Be inspired
Alles zelf uitvinden is niet vanzelfsprekend. Er zijn enkele uitstekende BBQ-boeken. Die kan je als nuttige aanvulling zien op uw geliefde website.
Tip 12: neem nog een tang
Een tang voor het vlees te draaien is prima. Een tweede tang is nog beter. Daarmee kan je dan de kolen omdraaien, of verleggen.
Tip 13: Scoor met een topburger
Een lekkere sappige hamburger. Dat is een stuk vlees waar je zelf karakter kan aan geven.
Check hier voor de topburgers. Of ga ineens voor de topper onder de cheeseburgers: de Juicy Lucy
Tip 14: Geen bergen vlees
Een vleesje is lekker. Meer nog, ik kan me haast geen barbecue voorstellen zonder, maar de meest populaire artikelen op deze site zijn wel: Mosselen en scampi brochettes op de grill en scampi met marinade . Check trouwens ook zeker deze variant: scampi met asperges op de barbecue.
TIP 15: Marineer je vlees
Gemarineerd vlees is gewoon beter op de barbecue. Dat doe je uiteraard liefst de avond voordien al.
Tip: Marinade voor kip
TIP 16: Kazen
Camenbert, Mozzarella of Geitenkaas: kunnen allemaal op de rooster. Extra veel smaak. Denk overigens na over je wijn. Een Cahors is bijvoorbeeld een goed idee.
Tip 17: Saus
Mayonaise! Altijd lekker en zeker als je hem zelf maakt:
Wij adviseren van ook de chimichurri te maken die je in dit recept kan terugvinden.
Tip 18: Tzatziki
Een heerlijke tzatziki, zelfgemaakt in 3 minuten is altijd scoren. Lekker fris, geen werk aan nog gezond ook.
Tip: zelf tzatziki maken
Je kan je zalm grillen op een houten plankje. (zie tip 7). Leuk alternatief is om schijfjes citroen op de rooster te leggen, en daarbovenop je stuk zalm. Zorgt voor extra smaak; én je rooster maak je enorm makkelijk proper.
Gouden barbecuetips?
Heb je zelf gouden barbecuetips? Deel het in de comments, en als het goed genoeg is, komt het mee in dit artikel