Nu ja.. Je bent zo professioneel als je je zelf voelt natuurlijk, in ieder geval: Een handig overzicht van onze barbecuetips. Check regelmatig voor nieuwe toffe barbecue-ideeën, we vullen dit steeds verder aan.

Tip 1: Brochettes die niet opbranden

Het houten stokje van je brochettes nachtje voordien in t water leggen. Of alternatief: gebruik metalen stokjes.

TIP: red je brochettes

Tip 2: Hou je vlees koel

Urenlang tafelen? Laat je vlees in de koelkast liggen en ga tussendoor bijhalen. Het is gewoon een pak gezonder.

TIP: vlees koel houden

Tip 3: Gebruik een tang

Waarom ? Om het vlees te draaien. Beter dan een vork, omdat je dan niet door de korst prikt.

TIP: gebruik een tang

Tip 4: Safety first

Voorzie  emmertje water en emmertje zand in de buurt. Hopelijk is het nooit nodig.

TIP: Safety first

Tip 5: Geen zwembroek

Hoe warm het ook is aan de BBQ, een zwembroekje zou ik niet doen! Dit lijkt ons beter.

TIP: niet marginaal

Tip 6: Reinig het rooster

Na het grillen: rooster kuisen met citroen. Geen garantie dat je niet nadien nog eens met een schuursponsje moet passeren, maar het zal alvast minder hardnekkig zijn.

TIP: reinig met citroen

Tip 7: Houten plankje

Net zoals bij de brochettes (tip 1), nachtje in t water leggen. Dan vis er op. Lekker extra rokerig.

TIP: vis op een plankje

Tip 8: Kies de goede barbecue

Geen Oklahoma voor op je terras lijkt me logisch. Maar wat is nu de beste barbecue voor jou persoonlijk?

TIP: Kies de barbecue die bij je past

sospietTip 9: Geen olie op t vuur gooien

Bij flamberen Nooit alcohol recht het vuur in gooien. Piet Huysentruyt was bijna zelf volledig geflambeerd.

TIP: steek een kok in brand.

Tip 10: Denk aan de kids

Gezellig samen een barbecue is maar echt gezellig wanneer de kinderen zonder zeuren en met erg veel smaak meesmullen.

Tip: recepten voor kinderen

Tip 11: Be inspired

Alles zelf uitvinden is niet vanzelfsprekend. Er zijn enkele uitstekende BBQ-boeken. Die kan je als nuttige aanvulling zien op uw geliefde website.

Tip: de beste barbecueboeken

Tip 12: neem nog een tang

Een tang voor het vlees te draaien is prima. Een tweede tang is nog beter. Daarmee kan je dan de kolen omdraaien, of verleggen.

Tip 13: Scoor met een topburger

Een lekkere sappige hamburger. Dat is een stuk vlees waar je zelf karakter kan aan geven.

Check hier voor de topburgers. Of ga ineens voor de topper onder de cheeseburgers: de Juicy Lucy

Tip 14: Geen bergen vlees

Een vleesje is lekker. Meer nog, ik kan me haast geen barbecue voorstellen zonder, maar de meest populaire artikelen op deze site zijn wel: Mosselen en scampi brochettes op de grill en scampi met marinade .  Check trouwens ook zeker deze variant: scampi  met asperges op de barbecue.

TIP 15: Marineer je vlees

Gemarineerd vlees is gewoon beter op de barbecue. Dat doe je uiteraard liefst de avond voordien al.

Tip: Marinade voor kip

TIP 16: Kazen

Camenbert, Mozzarella of Geitenkaas: kunnen allemaal op de rooster. Extra veel smaak. Denk overigens na over je wijn. Een Cahors is bijvoorbeeld een goed idee.

Tip 17: Saus

Mayonaise! Altijd lekker en zeker als je hem zelf maakt:

 

Wij adviseren van ook de chimichurri te maken die je in dit recept kan terugvinden.

Tip 18: Tzatziki

Een heerlijke tzatziki, zelfgemaakt in 3 minuten is altijd scoren. Lekker fris, geen werk aan nog gezond ook.

Tip: zelf tzatziki maken

Je kan je zalm grillen op een houten plankje. (zie tip 7). Leuk alternatief is om schijfjes citroen op de rooster te leggen, en daarbovenop je stuk zalm. Zorgt voor extra smaak; én je rooster maak je enorm makkelijk proper.

Gouden barbecuetips?

Heb je zelf gouden barbecuetips? Deel het in de comments, en als het goed genoeg is, komt het mee in dit artikel

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/09/barbecuetips.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/09/barbecuetips-150x150.jpgRafFoodbarbecue,grillen,tipNu ja.. Je bent zo professioneel als je je zelf voelt natuurlijk, in ieder geval: Een handig overzicht van onze barbecuetips. Check regelmatig voor nieuwe toffe barbecue-ideeën, we vullen dit steeds verder aan. Tip 1: Brochettes die niet opbranden Het houten stokje van je brochettes nachtje voordien in t water leggen. Of...Alles voor de man met smaak!