Ik weet het wel, in de winkel kan je ook gemarineerd vlees kopen maar het is veel leuker om het zelf te doen! Bovendien zie je dan ook welk vlees je gebruikt en weet je wat er in de marinade zit.

Onderstaande marinade is heel gemakkelijk en je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig.

Gemarineerde kip op de BBQ

Ingrediënten:

1 kipfilet per persoon
een flinke scheut mayonaise
zeezout
gemalen peper
Provencaalse kruiden
een halve citroen

Bereidingswijze:

Leg de kipfilets in een schaal. Doe er een flinke scheut mayonaise over. Doe wat zeezout, gemalen peper en provencaalse kruiden erbij. Pers de halve citroen uit boven de filets.

Meng nu alles goed door elkaar zodat het vlees mooi bedekt is met de marinade en laat dit minstens één uur in de frigo staan. (Langer is beter want dan ga je meer smaak hebben)

Smakelijk!

marinade-kip-bbq

marinade-kip-bbq-mayo

Deze BBQ marinade voor kip staat ook op onze lijst met BBQ recepten.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/08/marinade-kip-bbq-mayo.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/08/marinade-kip-bbq-mayo.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbacue,BBQ,ReceptIk weet het wel, in de winkel kan je ook gemarineerd vlees kopen maar het is veel leuker om het zelf te doen! Bovendien zie je dan ook welk vlees je gebruikt en weet je wat er in de marinade zit. Onderstaande marinade is heel gemakkelijk en je hebt maar...Alles voor de man met smaak!