Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Gilbert Lheureux in Verneuil

Champagne Gilbert Lheureux in Verneuil

Deze is écht weer een gouden tip voor wie graag uitgebreide champagne degustaties doet. Gilbert Lheureux in Verneuil is zo een huis dat je moet kennen van horen zeggen. Van een website of een Facebook pagina hebben ze volgens mij nog niet gehoord. Maakt niet uit want ik zeg het jullie nu: een aanrader! Goede champagne, goede prijzen en een goede ontvangst, meer moet dat niet zijn zeker.

Degustatie bij Gilbert Lheureux

Wij hadden dit adres getipt gekregen van iemand die al jaren naar de streek gaat en die echt heel enthousiast was over Lheureux. Ik weet van die man dat hij er een neus voor heeft om kleinere huizen te vinden waar ze betaalbare en goede champagne hebben. De verwachtingen waren op voorhand dus redelijk hoog gespannen.

Champagne Lheureux ligt in Verneuil. Dat is een piepklein dorpje, een klein half uur rijden van Epernay. In Verneuil zelf is niet al te veel te zien maar op de route naar Epernay kom je allerlei dorpjes tegen waar veel champagnehuizen zijn. Damery bijvoorbeeld is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk ook ons overzicht van alle dorpjes in de Vallée de Marne eens. Daar vind je veel nuttige adressen per dorp.

Wij waren met een groep van 7 personen en dat is prima te doen in de ‘degustatieruimte’ van Lheureux. Eigenlijk is het een schuur met een tafel in maar als het voor te proeven is doen we daar niet moeilijk over.

Ik had van in het begin al de indruk dat we die dag niet de eerste gasten van Gilbert waren want hij was bijzonder vrolijk.

Is het daarom dat we zo gul bediend werden? Is hij altijd zo royaal met de champagne? Ik weet het niet maar ik vond het zeker niet erg!

Ze hebben in dit huis geen super uitgebreid gamma maar van elke soort die we geproefd hebben kregen we onmiddellijk een vol glas ingeschonken en als dat half leeg was goot hij er nog wat bij.

De champagnes van Lheureux

Qua gamma vinden we hier weinig verrassingen. De basis champagne is de Tradition en die heb je al voor 13 euro. Een prima basis champagne maar gezien de lage prijzen zou ik hier toch meer gaan voor bijvoorbeeld een Réserve of een Prestige.

Ik heb uiteindelijk twee dozen Prestige gekocht en die komt op 15 euro voor een fles.

Goed om weten, Lheureux verkoopt ook een zeer goede rosé de saignée.

gilbert lheureux

Kortom… Een echte aanrader!

Zoals gezegd is er geen website of Facebook pagina maar je kan Lheureux bereiken via onderstaande gegevens:

Lheureux Gilbert,
9 Rue de la Tabonnerie,
51700 Verneuil,
+33 3 26 52 91 27

 

Wil je zelf ook eens naar de Champagnestreek gaan? Gewoon doen! Prachtige streek, lekker eten en heerlijke champagne. Alle info vind je in onze andere artikels over champagne!

Wil je graag iemand een fantastisch cadeau geven? Bekijk dan onze cadeautips met champagne een keer.

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!