Hamburgers kan je gewoon in de winkel kopen op de barbecue leggen en klaar. Een beter idee is van zélf gewoon top hamburgers te maken. Lees hieronder hoe je topburgers gevuld met feta en andere lekkernijen maakt.
Kan niet mislukken, het enige dat mee moet zitten is het weer zodat je je BBQ kan buitenhalen.
FAQ’s
- Moeilijk? Helemaal niet.
- Nog veel te doen op het moment zelf? Nee, bakken en klaar.
- Is het de moeite en vinden de mensen het lekker? Altijd!
Ingrediënten
- Gemengd gehakt.
- Pijpajuin (lente-ui) of rode ui
- Zongedroogde tomaten of kerstomaten
- Selder
- Blokje feta
Aan de slag
- Groenten fijn snijden en mengen onder het gehakt.
- Snijplank natmaken, en daarop van die mengeling, zo plat mogelijke schijfjes maken. (je maakt die plank nat om de schijfjes er nadien ook makkelijk te kunnen afhalen. Aantal schijfjes = dubbel van het aantal hamburgers dat je wilt
- Verkruimel de feta en leg hem op 1 vleesschijfje. Vooral goed in het midden, niet zozeer aan de rand
- Tweede schijfje er bovenop.
- Op de BBQ: aanbakken op warm stuk barbecue. Zorgen dat het geheel stevig wordt. Nadien op een iets koudere zone zorgen dat de binnenkant ook warm wordt.
Resultaat?
Topburgers die vol smaak zitten! Het zure van de kerstomaten, het frisse van de lenteui, en dan de smeuïge fetta die boordevol smaak zit. Dit zijn echt de ideale hamburgers voor op de barbecue.
Deze hamburgers zijn overigens familie van de Juicy Lucy
Fan van originele barbecue recepten? Lees dan zeker ons overzicht van BBQ recepten.