Je hebt hamburgers en je hebt hamburgers. Check bijvoorbeeld deze Juicy Lucy! Dit is een cheeseburger waar de kaas er niet op ligt maar er in gebakken is. Dit recept komt natuurlijk uit Amerika en zoals je straks in onderstaand filmpje kan zien is het uitgevonden in een bar in Minneapolis. In welke bar is niet duidelijk want er zijn er twee die er prat op gaan dat zij het als eerste hebben gemaakt.

In de ene bar heet het Juicy Lucy en in de andere Jucy Lucy… Schrijf het zoals je wil maar zorg wel dat je het juist maakt. Hieronder staat het recept en in het filmpje doen ze het ook nog eens voor.

Een handige tip: maak voor het opeten een gaatje bovenaan de burger zodat de gesmolten kaas al wat kan afkoelen. Zo voorkom je dat je je tong verbrand.

Recept Juicy Lucy

Ingrediënten:

500g gehakt (voor 3 burgers)
3 sneden kaas
peper, zout, lookpoeder
1 el Worcesterchire saus
3 hamburger broodjes

Bereidingswijze:

Doe het gehakt in een mengbeker en doe er de peper, het zout, de look en de Worcestershire saus bij. Meng alles goed door elkaar en leg het gehakt nadien op een platte schaal (bv. ovenschaal). Steek met een ring 6 hamburgers uit.

Leg op 3 van de hamburgers een sneetje kaas en zorg dat je wat van de rand afblijft. Leg er nu de andere 3 burgers bovenop en maak van de 2 helften 1 hamburger. Zorg dat de randen goed dicht zitten zodat er geen kaas vantussen kan lopen.

Grill de burgers in de pan of op de bbq. Reken gemakkelijk 10 minuten of langer want het gehakt rond de kaas moet ook kunnen garen.

Leg de burgers op een broodje en doe er nog wat saus of andere garnering bij.

Nogmaals, prik een gaatje in de burger voor je hem opeet zodat je je niet verbrand.

Smakelijk!

 

Fan van gerechten op de BBQ? Bekijk dan zeker onze andere barbecue recepten!

 

https://i1.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/07/juicy-lucy1.jpg?fit=600%2C400&ssl=1https://i1.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/07/juicy-lucy1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodAmerika,barbecue,BBQ,hamburger,ReceptJe hebt hamburgers en je hebt hamburgers. Check bijvoorbeeld deze Juicy Lucy! Dit is een cheeseburger waar de kaas er niet op ligt maar er in gebakken is. Dit recept komt natuurlijk uit Amerika en zoals je straks in onderstaand filmpje kan zien is het uitgevonden in een bar...Alles voor de man met smaak!