Meteen naar de inhoud
Home » Een foute Kersttrui op Kerstavond? Natuurlijk wel!

Een foute Kersttrui op Kerstavond? Natuurlijk wel!

Kerst, dat is toch hét familiefeest bij uitstek. Iedereen gezellig samen aan tafel met de Kerstboom op de achtergrond. Gezellig!

Bij ons in de familie heeft iedereen dan de gewoonte van zich helemaal op te kleden en dat is prima. Een speciaal feest vraagt om een speciale outfit maar moet dat dan altijd een hemd met een das zijn? Persoonlijk denk ik eraan om dit jaar eens iets anders te doen: een mooie trui voor Kerstmis.

In Amerika kijkt niemand raar op als je met zo’n gekke trui komt aanzetten maar hier is het nog niet echt ingeburgerd. Nochtans kan je meer dan genoeg modellen krijgen bij ons! Voor ieder wat wils! Waar de traditie vandaan komt heb ik niet kunnen vinden maar die truien doen me sowieso denken aan Bill Cosby in The Cosby Show of aan Carlton van The Fresh Prince of Bel Air.

Van waar komt de traditie van kersttruien?

Het concept van kersttruien is waarschijnlijk begonnen als een ironische knipoog naar de vaak lelijke en overdreven versierde truien die mensen als kerstcadeau ontvingen. Mensen begonnen ze te dragen als een soort grap, en al snel ontstond er een trend.

In de jaren 1980 en 1990 werden kersttruien steeds meer gezien in films en op televisie, vaak gepresenteerd als een symbool van foute mode. In de loop van de tijd begonnen mensen kersttruien te dragen als een manier om een ​​beetje humor toe te voegen aan de kerstvieringen. De truien zijn vaak versierd met kerstthema’s zoals rendieren, kerstbomen, sneeuwvlokken en andere festieve elementen.

Wat begon als een soort modegrap is uitgegroeid tot een sociale traditie, en nu organiseren veel mensen zelfs ‘lelijke kersttruienfeesten’ waarbij het dragen van zo’n trui wordt aangemoedigd. Sommige mensen kiezen er ook voor om zelfgemaakte kersttruien te dragen of te maken, wat de feestelijke en creatieve sfeer versterkt.

Kortom, de traditie van kersttruien is vooral ontstaan als een grappige en ironische manier om de feestdagen te vieren, en het heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een geliefde traditie voor velen.

Een Kersttrui voor iedereen!

Ben jij een man die meer van rock ’n roll houdt? Geen probleem, ook voor jou bestaat er een perfecte kersttrui. De Rolling Stones, AC/DC, Guns ‘N Roses, enz. Het is niet omdat je een trui voor Kerstmis draagt dat je je cool moet verliezen!

Ook gamers kunnen gewoon in hun comfortzone blijven want er bestaan ook modellen met Mario Bross er op.

 

Waar kan je een Kersttrui kopen?

Er zullen allicht veel webshops zijn waar je ze kan vinden maar bij Bol.com hebben ze heel veel keuze! Ik zie op hun site dat er meer dan 600 modellen zijn en geloof me, daar zitten er heel foute tussen! Waarom ook niet he, als je toch fout gaat kan je het beter goed doen!

Ze hebben daar ook modellen voor vrouwen en kinderen dus je kan ineens heel de familie in zo een trui steken. Laat jullie volledig gaan en de kerst zal nog leuker zijn dan anders.

KersttruiBij Fun & Feest tenslotte hebben ze ook nog een heel assortiment. Ik heb de indruk dat ze daar lichtjes goedkoper zijn maar misschien is de kwaliteit dan ook net iets minder.

Wat denk je van het model hiernaast trouwens? Dit is toch één van de lelijkste die ik ben tegengekomen.

Bij die webshop hebben ze ook nog andere Kerstspullen, je moet het maar eens bekijken. Ik zie volledige Kerstman pakken en zelfs iets pikantere pakjes voor de mensen die Kerst gezellig met zijn tweetjes willen vieren.

 

Hoe zit dat bij jullie thuis? Strak in het pak of mag er ook al eens gelachen worden? Durf jij zo’n kersttrui aandoen of niet? Laat het even weten in de commentaren!

Als je nog goede webshops kent laat het dan ook maar weten.

Facebook Comments Box

28 reacties op “Een foute Kersttrui op Kerstavond? Natuurlijk wel!”

 1. Haha hier geen kersttrui maar ik vind ze wel echt heel gaaf hoor,. Toch zie ik de man er niet mee aan tafel zitten 🙂

 2. Geweldige kersttruien! Ik kan al bijna niet wachten om zelf ook zo’n fout exemplaar aan te trekken.

 3. Danella

  Ik vind die met Mario erop zo leuk!

 4. Ik zeg ja! Een kersttrui op kerstavond vind ik erg leuk!

 5. Ik moet echt glimlachen om deze vreselijk foute kersttruien! Ze zijn zo lelijk dat ze weer leuk zijn.

 6. Heb er nu ook eentje aan, kerstfeest op het werk. Ik draag ze nu veel, zo leuk. Ook met oud en nieuw hebben wij een thema fout en kerst dus ben benieuwd!

 7. Ooh ik zou het ook durven hoor! Dit jaar heb ik mijn ideale kersttrui nog niet gevonden, maar als ik ze vindt, breng ik mijn kerstdagen ook door in een cosy kersttrui 🙂

 8. Ik heb er eentje hoor! En een matchende voor mijn vriend. Ik vind het geweldig! Plus een beetje gek doen mag best :p

 9. Ik heb er gisteren dan toch ook eentje gekocht. Bij de Xenos waren ze al voor de helft van de prijs. Ik heb er eentje met lampjes en mijn vriend eentje met muziek

 10. Ik vier zelf geen kerst maar af en toe kom ik wel eens een grappige kersttrui tegen waarvan ik denk… hey wat gaaf!

 11. Nicole Orriëns

  LOL. De ene is nog erger dan de andere. Ik vind het superleuk.

 12. Ik heb zelf (nog) geen kersttrui, maar mijn zoontje wel! Vind het zo schattig staan…

 13. Ik dacht eerst dat die hele kersttruigebeuren een tijdelijk iets was, maar helaas komt het nog steeds elk jaar terug. Ik heb er dus helemaal niks mee, maar als anderen er lol aan beleven, dan mogen ze gerust hun gang hoor.

 14. Haha vreselijk ik moet er niet aan denken, wel grappig.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!