De zoete aardappel is bij ons nog steeds minder bekend dan de gewone ‘patat’ maar de meeste mensen zullen het toch wel al eens gegeten hebben. Zelf heb ik het al geregeld gegeten maar toen ik het onlangs zelf wou klaarmaken stelde ik mij ineens de vraag “Moet je zoete aardappelen nu schillen of niet?”
Het antwoord op deze vraag is niet zwart/wit. Het is een beetje zoals bij een appel… De ene eet die graag mét schil en de andere liever zonder. Hetzelfde eigenlijk met gewone aardappelen. Wij hebben de gewoonte van aardappelen te schillen maar het hoeft niet. Denk maar aan aardappelen op de BBQ of krieltjes… die worden normaal niet geschild.
Soit, je kan ze dus schillen maar je kan de schil ook gewoon opeten. Ik heb een recept gemaakt waarin de zoete aardappelen niet geschild werden en dat was superlekker! Ik zet de link naar het recept onder het artikel maar ik wil graag jullie mening weten: schillen of niet? Laat het weten via de poll hieronder.
Moet je zoete aardappelen schillen of niet?
Laat ons weten via onderstaande vraag wat jij er van denkt. Wil je nog meer commentaar geven? Dat kan, gebruik het comment systeem onder het artikel.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan denken!
In het begin van het artikel had ik gezegd dat ik nog een goed recept had voor zoete aardappelen en ik geef jullie dan ook graag de link naar het recept mee:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/16205/gegrilde-steak-met-zoete-aardappel-en-tomatensalsa
In die toekomst ben ik van plan om dit geregeld op de menu te zetten dus als jullie nog lekkere recepten kennen post de link dan gerust in de commentaren.
Ik heb nog nooit sweet potato gegeten. Maar ik denk dat ik ze eerst zou schillen.
Ik maak er altijd patatjes van en schil ze dan wel, omdat ik dat in het recept las, maar ik weet dat het ook mets chip kan. Misschien ook een proberen. Gewone aardappelen, pof ik nog wel een sop de barbecue en die schil ik dan ook niet.
Ik ben gek op zoete aardappels, mijn vriend vraagt regelmatig of ik ze wil maken. Lekker uit de oven of bij een kippetje, maar ook lekker als puree of als frietjes!
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zoete aardappel klaargemaakt, maar ik zou zeggen: niet schillen. Ik schil groenten sowieso al zelden tot nooit aangezien de meeste voedingsstoffen in of vlak onder de schil zitten.
Je kan met deze groentesoort echt alle kanten op! Mijn vriend vraagt regelt of ik er iets me wil maken. Frietjes, uit de oven of een puree
Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zoete aardappel gegeten… maar ik zou ze wel schillen!
Leuk artikel! Ik schil je wel, zeker als ik er puree van maak. Best makkelijk, en veel lekkerder dan met ‘gewone’ aardappel
Leuk zeg! Bij mij hangt het echt af van het gerecht of ik ze ga schillen. De laatste keer dat ik ze at, vond ik het niet zo geslaagd. Lekker receptje ook 🙂
Ik doe het beiden. Vooral als ik er frietjes van maak voor in de oven is het lekker om de schil te laten zitten ☺️
Ik denk dat het allebei wel kan, maar dat ligt natuurlijk aan het gerecht. Ik kook ze wel eens met curry en dan schil ik ze natuurlijk wel.
Het enige dat er toe doet, is de vraag of de schil opeten ongezond is. Verder mag iedereen lekker z’n eigen voorkeur of ideetje of opvatting hebben, hoor. Volg je eigen voorkeur. Maar als het gaat om *kennis delen* is maar één objectief gegeven van belang: is de schil opeten ongezond?
Daarop heb ik nu geen duidelijk antwoord, helaas. En ‘nou, dan schil je ‘m toch voor de zekerheid’ biedt ook al geen soelaas. Dat is gewoon ontwijken van een antwoord.