Iedereen heeft graag een lekkere hamburger op de BBQ! Het is een ideaal produkt om zelf te maken. De smaak bepaal je natuurlijk gewoon zelf want je haalt wat gehakt in huis en doet er de kruiden en ingrediënten bij die je zelf wil. Over smaak valt niet te twisten zeggen wij altijd maar wat wij ook altijd zeggen is dat niemand een droge lap vlees op zijn bord wil!

Nee, een goede hamburger moet smakelijk en vooral lekker sappig zijn! Daarom geven we hieronder graag een zalig recept en een paar tips voor sappige hamburgers mee.

Sappige hamburgers op de BBQ

Voor het het hamburger recept hieronder heb je niet veel nodig:

  • 1 kilo gehakt
  • 1/2 ui zo fijn mogelijk gesnipperd
  • 2 el Worcestershire saus
  • 1 el soja saus
  • 1 tl lookpoeder

Doe het gehakt in een kom en maak met je vinger een grote gleuf in het midden. Doe de saus en het lookpoeder in een kommetje en meng dit door elkaar. Doe de ui en de saus in de gleuf.

sappige hamburgers op de bbq

Nu wordt het een beetje tricky. Verdeel het gehakt in 8 porties en maak daar burgers van. Je moet proberen van in het midden van de burgers een klein beetje saus te houden zodat de saus tijdens het bakken door het gehakt kan sijpelen.

Steek de BBQ aan en zorg dat de rooster goed heet is voor de burgers er op legt.

sappige hamburgers op de BBQ

Nog enkele tips voor extra sappige burgers:

  • Draai de burgers maar één keer om. Het heeft geen zin om ze om de zoveel seconden om te draaien.
  • Bak de burgers 2 minuten aan elke kant boven het heetste deel van de BBQ en laat ze nadien met gesloten kap nog tussen de 3 a 5 minuten garen via indirecte hitte. Dit is wat afhankelijk van de dikte.
  • Druk de burgers nooit plat met je spatel! Op die manier druk je het vocht eruit en dat is nu net wat we niet willen.

Het resultaat is een heerlijke sappige burger die je kan afwerken met een sneetje kaas, wat tomaat, enz. Op de foto hieronder hebben we een lekkere salade van komkommer, avocado en tomaat erbij gegeten.

Ken je zelf nog goede tips om lekker sappige hamburgers te maken? Laat het even weten in de commentaren!

Hou je van originele BBQ recepten? Bekijk dan zeker ons overzicht van Barbecue Recepten eens.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/07/sappige-hamburgers.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/07/sappige-hamburgers.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,burgers,hamburgersIedereen heeft graag een lekkere hamburger op de BBQ! Het is een ideaal produkt om zelf te maken. De smaak bepaal je natuurlijk gewoon zelf want je haalt wat gehakt in huis en doet er de kruiden en ingrediënten bij die je zelf wil. Over smaak valt niet te...Alles voor de man met smaak!