Ik had ergens gelezen dat er een Wieze Tripel was en aangetrokken tot het heerlijke retro-logo van de Wieze Tripel was ik de laatste weken op zoek naar een winkel waar ze hem verkopen. Ik ben een grote fan van tripels dus ik moest en zou hem proeven. Ondertussen is dat gelukt en hieronder leest u wat ik er van vind.

tripel-wieze

Dat zoeken mag je gerust letterlijk nemen! Ik had ergens gelezen dat er een Wieze Tripel was en bij mijn eerstvolgende bezoek aan de drankenhandel zag ik tot mijn verbazing dat ze hem niet hadden. Aan de kassa kenden ze het zelfs nog niet…. Ik heb nog een paar drankenhandels en winkels bezocht maar nergens verkochten ze de Wieze. Ik was dan ook verheugd toen ik gisteren bij mijn favoriete bierhal ontdekte dat ze hem nu wel hebben! Twaalf flesjes kopen en je krijgt er een glas van Wieze bij. Dit doet mij vermoeden dat Wieze nog volop bezig is met de Tripel te verdelen en te promoten. Op hun website lees ik dat dit bier ergens in 2014 moet uitgekomen zijn dus het is nog relatief nieuw.

Als jij weet waar ze het verkopen laat het dan even weten in de commentaren zodat andere lezers hem ook kunnen kopen.

wieze-tripelHoe smaakt de Wieze Tripel?

Dat is uiteraard de belangrijkste vraag: Hoe smaakt dit bier??

Wel… Het is al jaren geleden dat ik nog eens een Wieze pils heb gedronken en ik kan mij de smaak maar vaag herinneren. Ik kan me echter niet van de indruk ontdoen dat er iets van die pilssmaak ook in de Tripel terugkomt.

Ik vind trouwens ook dat je bij het drinken eerst een pils-gevoel in de mond krijgt maar onmiddellijk daarna komt de straffere, meer genuanceerde smaak binnen.

Gevaarlijk spul dus want het laat zich heel gemakkelijk drinken! Hier kan je er gerust een tweede van hebben. (of een … )

Jullie weten dat ik moeilijk smaken kan beschrijven dus ik geef nog even mee wat Wieze er zelf over zegt:

Wieze Tripel is een Belgisch bier van hoge gisting, hergist op fles. Het is gebrouwen volgens een uniek recept, als eerbetoon aan het erfgoed en de traditie van brouwerij Van Roy uit Wieze.

Het is een bier met subtiel kruidige smaak, complex hop-aroma en een licht bittere afdronk.

Conclusie over de Wieze Tripel

Ik heb er ondertussen twee gedronken en dat is misschien wat vroeg om een conclusie te trekken maar een paar zaken kan ik toch al mee geven:

  • Zeer laagdrempelige tripel. Hij smaakt niet echt straf maar is het wel met een alcohol percentage van 8,5%
  • Hij is beter dan een pak andere tripels die ik de laatste tijd gedronken heb. Of het echt een topper gaat worden valt nog af te wachten.
  • Ik kan er niet aan doen maar de styling, het retro logo, het glas, enz…. I love it!

Heb jij hem al geproefd? Laat ons weten wat je er van denkt en ook waar je hem gekocht hebt.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/05/tripel-wieze.jpg?fit=600%2C424&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/05/tripel-wieze.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbier,tripel,wiezeIk had ergens gelezen dat er een Wieze Tripel was en aangetrokken tot het heerlijke retro-logo van de Wieze Tripel was ik de laatste weken op zoek naar een winkel waar ze hem verkopen. Ik ben een grote fan van tripels dus ik moest en zou hem proeven. Ondertussen...Alles voor de man met smaak!