Dit is een heerlijk voorgerechtje! We hebben dit lamsgebakje een eerste keer gemaakt en meteen beslist dat dit nog zal geserveerd worden!

Voor de liefhebbers van de betere zuiderse keuken hebben we hieronder het recept gezet.

Ingrediënten voor het lamsgebakje

  • Lamsfilet. Ongeveer halve kilo.
  • 2 el olijfolie
  • boter
  • 1 ui
  • Gember
  • Knoflook, 2 teentjes
  • 5 Olijven
  • Rundsbouillon, 0,4 liter.
  • 1 ei
  • bladerdeeg
  • 1 potje (Griekse) yoghurt.
  • Kruiden: 2 tl komijn, 2 tl paprikapoeder, 1 el versgehakte koriander, 1 tl kaneel

Aan de slag

Olie in een pan, niet té hard zetten. Ui in fijne ringen, knoflook (geperst) erbij, kruiden (niet de olijven en koriander !!) er in, gember raspen en toevoegen.

Intussen snij je het lam in blokjes; geen te grote brokken, maar ook niet versnipperen. Dobbelsteentjes will do. Lamsvlees aan toevoegen, kort aanbakken en dan de bouillon toevoegen en half uur laten pruttelen. Nadien nog klein half uurtje laten opstaan, met deksel er af. Het vocht zal nu inkoken. Dan fijngehakte olijven en koriander er onder roeren. De keuken zal intussen gevuld worden door héérlijke zuiderse geuren!

De vulling moet er ongeveer zo uit zien als ze klaar is:

lamsgebakje vulling

Wij hebben onze pan van Le Creuset nog eens bovengehaald voor dit gerechtje. Een foto kan het nooit zo goed weergeven als de werkelijkheid maar geloof ons vrij: je kan niet wachten om er aan te beginnen als je dit ziet!

De oven mag nu op 180 graden voorverwarmen. Je botert bakvormpjes in, en legt daar het grootste rondje bladerdeeg er in. Vulling er in. Met ei randjes insmeren en met een kleiner rondje het dekseltje van je vormpje vastmaken.

20 minuten in de oven. Zien ze goudgeel? Dan mag je ze opdienen!

Afwerking lamsgebakje

De smaak is bijzonder rijk maar een topje (Griekse) yoghurt erbij maakt het perfect evenwichtig.

Onze extra tip: maak dit in het seizoen wanneer er lamsvlees beschikbaar is… Dan is het op zijn best, lekker mals.

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/03/lamsgebakje.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/03/lamsgebakje-150x150.jpgRafFoodgebakje,lam,recept,voorgerecht,zuidersDit is een heerlijk voorgerechtje! We hebben dit lamsgebakje een eerste keer gemaakt en meteen beslist dat dit nog zal geserveerd worden! Voor de liefhebbers van de betere zuiderse keuken hebben we hieronder het recept gezet. Ingrediënten voor het lamsgebakje Lamsfilet. Ongeveer halve kilo. 2 el olijfolie boter 1 ui Gember Knoflook, 2...Alles voor de man met smaak!