Het goede weer is in het land. Tijd voor een BBQ-tip!
De voorbereiding doe je nog voor de gasten aanschuiven en wanneer iedereen aan tafel zit, gewoon opleggen en klaar.
Paling; niet alledaags op het rooster? Probeer maar eens, dit is absoluut een toegankelijk gerecht ! Op de foto lijken de paling-spiesjes heel groot maar dat komt omdat we de Barbecook Joya gebruikt hebben, een tafelbarbecue.
Benodigdheden voor paling op de bbq:
- Spiezen (best metalen, want met houten stokjes riskeer je dat ze gewoon in brand vliegen).
- BBQ
- Palingen (1 paling per 2 personen): Je kan ze gewoon kopen, of vragen dat men ze al voor je kuist. Je kiest maar tussen makkelijk en authentiek, mij maakt het niet uit.
- Radijsjes blancheren (een tel of 10 in kokend water, en dan meteen onder het stromende koude water)
Ingrediënten Marinade:
- 250 gr. suiker
- Sherry
- 10 cl. sojasaus
- 2 sjalotjes (of 1 ui)
- 1 teen look
- Visfond: 50 cl.
- Peper en zout
- resten van de paling (als je ze dus zelf gekuist hebt)
Goed laten inkoken. Tot ongeveer de helft. Daarna door een zeef, en de marinade is klaar.
De palingfilets mooi op de spies rijgen, met wat radijzen tussendoor. Laat de spiezen 2 à 3 uur weken in de marinade!
Bereiding op de Barbecue:
Het spiesje, kleine 5 minuutjes op de BBQ. Bijzonder lekker. Afwerken eventueel met lente-uitjes.
benieuwd of deze zo lekker zijn als de mosseltjes op de bbq, dat het maar vlug zomer wordt!