Meteen naar de inhoud
Home » Elektrisch scheerapparaat gekocht? Denk aan het onderhoud!

Elektrisch scheerapparaat gekocht? Denk aan het onderhoud!

Sommige mannen scheren zich enkel met een mes terwijl anderen dan weer enkel elektrisch willen scheren. Dat is uiteraard een keuze die je zelf moet maken. Vroeger wou ik bijvoorbeeld enkel nat scheren, met een mes dus, omdat ik dacht dat alles dan veel gladder was maar ondertussen weet ik dat dat niet meer klopt. Een hedendaags scheerapparaat scheert zeker even glad als je mesje. (En kan ook nat scheren maar dat is voor een ander artikel.)

Het is wel zo dat een degelijk apparaat best wel wat centen kost dus je hebt er alle belang bij om het goed te onderhouden! Zo had ik onlangs nog iets voor met mijn oudste zoon…

Hij werd 16 jaar en ik had voor hem een elektrisch scheerapparaat gekocht. Het was een beginnersmodel maar toen hij het net begon te gebruiken werkte alles prima. Twee of drie weken later echter kwam hij mij vertellen dat het ding ‘kapot’ was en dat hij er zich niet meer mee kon scheren. Toen ik het apparaat bekeek zag ik al meteen dat de scheerkoppen helemaal volzaten met haartjes. Het feit dat hij het af en toe eens moest reinigen was hij dus duidelijk niet onthouden.

Soit, ik heb het gelukkig kunnen oplossen en nu doet het ding het terug maar het is een goede anekdote om aan te tonen waarom onderhoud belangrijk is.

4 Redenen waarom je je scheerapparaat goed moet onderhouden

  1. Scheerprestaties: Goed onderhouden messen zorgen voor een effectievere en gladdere scheerbeurt.
  2. Huidgezondheid: Schoonmaken en onderhouden van het apparaat helpt huidirritatie en infecties te voorkomen.
  3. Levensduur van het apparaat: Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van je scheerapparaat, waardoor kosten worden bespaard.
  4. Gebruiksgemak: Een goed onderhouden scheerapparaat werkt soepeler en is gemakkelijker te gebruiken, wat bijdraagt aan het comfort en de tevredenheid van de gebruiker.

Lees ook zeker de handleiding want er zijn toestellen die je onder de kraan kan schoonmaken maar er zijn er ook andere waarbij je dit absoluut niet mag doen. Dat weet uiteraard iedereen maar ik vermeld het er liever toch nog even bij.

Zoals altijd zijn jullie opmerkingen of vragen zeer welkom hieronder. Als je zelf recent een top apparaat hebt  gekocht laat het dan zeker weten.

Wie graag van kop tot teen glad is moet ook dit artikel maar eens bekijken en wie graag lekker ruikt na het scheren moet dit artikel over de beste mannenparfums maar eens lezen.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!