Steak op de grill kan je maken op heel veel verschillende manieren maar deze BBQ steak met look en rozemarijn vind ik persoonlijk heel lekker. Dit is zo een marinade die je echt goed proeft en dat is uiteindelijk toch de bedoeling.

Zoals altijd bij het marineren begin je liefst de dag op voorhand al zodat het een nachtje in de koelkast kan trekken maar ook als je een uurtje op voorhand begint heb je best al wat smaak.

BBq steak met look en rozemarijn

BBQ steak met look en rozemarijn

Veel heb je niet nodig om deze heerlijke marinade te maken.

  • 3 teentjes look
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 steak per persoon

Doe de olijfolie, de look, de takjes van de rozemarijn en peper en zout in een beker om te mixen (of in de blender) en mix alles tot een fijne marinade.

Leg je steaks in een bakje dat je kan afsluiten. Prik met een grote vork in elke steak een paar gaatjes. Giet nu je marinade overvloedig over het vlees en zet het afgesloten potje in de frigo.

Een goed half uur voor je gaat grillen haal je het vlees uit de frigo zodat de steak op kamertemperatuur kan komen.

Voor ik de steaks op de grill gooi leg ik ze meestal nog even op een keukenpapier zodat er niet te veel marinade meer ophangt. Zo voorkom je dat je vlammen krijgt in je kolen.

BBQ steak met look en rozemarijn

De steaks na het grillen nog een 10tal minuten laten rusten onder zilverpapier. Hou er rekening mee dat ze dan nog even verder garen dus op de grill zeker niet te hard laten gaan.

Smakelijk!

 


Bekijk zeker ook onze andere BBQ recepten een keer.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/04/steak-met-look-en-rozemarijn1.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/04/steak-met-look-en-rozemarijn1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,Recept,steakSteak op de grill kan je maken op heel veel verschillende manieren maar deze BBQ steak met look en rozemarijn vind ik persoonlijk heel lekker. Dit is zo een marinade die je echt goed proeft en dat is uiteindelijk toch de bedoeling. Zoals altijd bij het marineren begin je liefst...Alles voor de man met smaak!