De gewone nachos kennen we natuurlijk allemaal! Een hele hoop chips, guacamole, tomatensalsa en een hele kwak kaassaus erover. Amerikanen zijn er gek op en mij kan het ook wel smaken!

Als je in Amerika nachos besteld dan ziet dat er ongeveer zo uit, erg lekker maar letterlijk een berg calorieën!

nachos

Wil je je nachos toch liever iets gezonder maken? Dat kan! Hieronder geef ik jullie graag het recept mee van mijn nachos op Griekse wijze. De chips vervangen we door pita broodjes en de kaassaus e.d. vervangen we door een zelfgemaakte tzatziki.

Hoe maak je Griekse Nachos?

Om te beginnen maken we een tzatziki, daarvoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 halve komkommer
  • 1 à 2 tenen look
  • 1 pot Griekse yoghurt
  • een handvol verse dille

Spoel de komkommer af en rasp hem boven een zeef. Laat dit goed uitlekken en duw er gerust een paar keer op zodat het meeste vocht weg is.

Doe de yoghurt in een mengbeker en doe daar de uitgelekte komkommer bij. Pers de teentjes look ook bij de yoghurt en doe daarbij nog een handvol versgesnipperde dille.

Alles goed roeren en je tzatziki is af.

In plaats van klassieke chips gaan we pita broodjes gebruiken dus die mag je allemaal al roosteren in een broodrooster of in de oven. Als ze klaar zijn snij je ze in repen.

Neem een groot bord en zet in het midden een kom met de tzatziki. Rond de kom dresseer je de gesneden pita broodjes. Nu hoef je enkel nog af te werken met wat feta, gesnipperde rode ui en dat gesneden olijfjes. Doe alles over de tzatziki en je bent klaar.

Je gasten gaan dit geweldig vinden! (Als ze van een beetje look houden toch.)

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/03/griekse-nachos.jpg?fit=600%2C451&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/03/griekse-nachos.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodfeta,grieks,hapje,Recept,receptenDe gewone nachos kennen we natuurlijk allemaal! Een hele hoop chips, guacamole, tomatensalsa en een hele kwak kaassaus erover. Amerikanen zijn er gek op en mij kan het ook wel smaken! Als je in Amerika nachos besteld dan ziet dat er ongeveer zo uit, erg lekker maar letterlijk een berg calorieën! Wil...Alles voor de man met smaak!