Meteen naar de inhoud
Home » Dé website over champagne en de Champagnestreek

Dé website over champagne en de Champagnestreek

Op deze blog staat een heel pak informatie over champagne en over de champagnestreek. Dat kom omdat ik graag schrijf over champagne en alles wat er mee te maken heeft.  Ik lust het graag en ik ga geregeld op reis naar de streek.  Bovendien was er tot voor kort vanuit officiële champagne-hoek maar weinig te vinden online.

Daar is nu verandering in gekomen, en hoe! Het Comité Champagne heeft nu een website die ook volledig in het Nederlands vertaald is en waar je echt alles te weten kan komen over champagne en over de streek. Dé website over champagne en de Champagnestreek zeg maar.

Toen ik vroeger een trip naar de Champagnestreek wou plannen was ik avonden bezig met een route uit te stippelen, zoeken naar websites van champagneboertjes, een hotel zoeken, restaurants zoeken, enz.

Deze website maakt het in ieder geval al een heel pak eenvoudiger om nieuwe champagne wijnboeren te vinden!

Op de site staat een database met ong. 450 huizen waar je kan degusteren en kopen. Alles staat mooi alfabetisch gesorteerd maar je kan ook filteren op gemeente, streek of naam. Echt handig!

 

Extra info over deze website over champagne

Naast de database vind je er nog allerlei leuke spullen en informatie.

Dit 360° filmpje is bijvoorbeeld ook leuk gedaan:

Ga zeker eens kijken op deze pagina want ze hebben ook nog iets in 3D gemaakt:

https://www.champagne.fr/nl/champagne-ontdekken/unesco/champagne-360%C2%B0

Wat ik ook heel interessant vind is het gedeelte over het proeven van de champagnes. Daar legt men aan de hand van een filmpje en van een smaken-pallet uit hoe je champagnes moet proeven en welke smaken je kan onderscheiden in de verschillende soorten champagne.

https://www.champagne.fr/nl/proeven-beoordelen/proeven/champagne-aromas

Kortom ga zeker zelf eens kijken want het is echt de moeite. Ik kan op deze blog (en dat zal ik blijven doen) mijn ervaringen delen over de verschillende huizen die ik bezocht heb of over goede restaurants in de streek maar het is onmogelijk om als particulier zoveel informatie op één site te krijgen.

Blijf dus onze artikels over champagne lezen maar ga zeker ook eens kijken op https://www.champagne.fr/

Zin gekregen om zelf naar de Champagnestreek te gaan? Bekijk dan zeker de site van Trivago een keer om een leuk hotel of huisje te vinden.

 

Hebben jullie nog goede websites over champagne gevonden? Laat het even weten in de commentaren!

 

 


Bezoek je geregeld de Champagnestreek of ben je dat binnenkort van plan? Bekijk zeker onderstaande links dan ook een keer.

Geschenken met champagne

Welke champagnehuizen bezoeken?

Meer weten over de Champagnestreek?

Wat moet je weten voor je vertrekt naar de Champagnestreek?

Facebook Comments Box

6 reacties op “Dé website over champagne en de Champagnestreek”

  1. merle21

    Champagne hoort bij mij altijd bij bijzondere gebeurtenissen, oud en nieuw bijvoorbeeld. Leuk om te weten waar het dan vandaan komt

  2. De streek is idd best gezellig en leuk. Wel handig dat er nu veel meer info te vinden is… anders is het een pak moeilijker de goeie champagneadresjes te vinden. Moet ik onthouden!

  3. Een hele mooie streek, ik heb er een keer allemaal verschillende champagnes geproefd, dan merk je pas echt hoe anders de smaak kan zijn

  4. Ik drink geen alcohol. Als ze alcoholvrij hebben zou ik het misschien overwegen. Maar de streek zelf is ook super mooi, dus lijkt me leuk om daar heen te gaan.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: