Als we het hebben over hamburgers op de BBQ spreken we meestal over rundsvlees maar waarom zouden we eens niet gaan voor een kippenburger op de BBQ? Kippengehakt smaakt anders en veel mensen vinden het gezonder dan rundsgehakt.
Bij deze burgers heb ik een frisse salade en zelfgemaakte tzatziki geserveerd.
Dit is een heel eenvoudig recept maar wel heel lekker!
Recept kippenburger op de BBQ
600 g kippengehakt
1 ui, fijngesnipperd
3 el paneermeel
1 kl paprikapoeder
peper en zout
pita broodjes
tomaat, komkommer, rode ui, sla olie, feta
Meng het gehakt met het paneermeel, de ui en het paprikapoeder. Doe er nog wat peper en zout onder en je bent klaar om de burgers te vormen.
Dit kan je met een burgerstamper doen of gewoon met de hand. Maak de burgers niet te dik want dan is het moeilijker om ze tussen het pita broodje te leggen.
Snij de tomaat en de komkommer in blokjes en doe in een kom. Snij de rode ui in fijne ringen en doe die erbij. Meng er nu wat sla onder (zelf gebruik ik graag rucola) en kruimel de feta erover. Kruiden met peper en zout en een scheutje olie erover doen. Alles nog eens goed mengen en je salade is klaar.
Als de BBQ goed heet is bak je de burgers boven het vuur tot ze mooi bruin zijn.
De broodjes kan je ook warmen op de BBQ maar zeker niet boven de kolen leggen. Brood gaat heel vlug aanbranden dus leg de broodjes aan de zijkant van de grill.
Snij de broodjes open en schuif de burger er in. Afwerken doe je naar smaak. Ik vul het broodje op met de sla en de tzatziki.
Smakelijk en bekijk zeker ook onze andere BBQ recepten.
Suggesties, opmerkingen enz. zijn welkom in de commentaren.
Volg mij op Social Media: