Meteen naar de inhoud
Home » De koffietrends van 2022

De koffietrends van 2022

Na een Corona break van anderhalf jaar kunnen we sinds een maand of twee eindelijk terug naar kantoor. Ons kantoor zelf ziet er nog ongeveer hetzelfde uit maar er is toch één ding dat me opgevallen is. De twee grote koffiemachines op onze vloer zijn weg! Het is te zeggen, ze staan er nog maar er hangt in het groot een papier op met de melding dat ze niet meer in gebruik zijn en dat we gebruik moeten maken van de nieuw geplaatste machines.

Die nieuw geplaatste machines zijn blijkbaar kleinere machines die werken met cups en pads, zoals je thuis ook hebt dus. Volgens mij zijn de mensen er ondertussen zo gewend aan geraakt om thuis hun kopje Nespresso, Senseo of whatever te drinken dat ze de koffie uit die grote machines niet meer moeten hebben. Zelf dronk ik die koffie vroeger ook wel maar laat ons eerlijk zijn, top was die niet!

Een goede aanleiding eigenlijk om eens te kijken wat er nu en in 2022 eigenlijk trendy is op het gebied van koffie.

Koffietrends 2022

Gelukkig kan je trends heel eenvoudig opzoeken op het internet dus dat heb ik dan ook gedaan. Hieronder een korte samenvatting.

Koffie met boter

Koffie met melk of opgeschuimde melk was al langer een ding maar nu blijkt dat boter in je koffie doen ook aan populariteit wint. De uitleg hierbij is dat de boter je koffie lekker smeuïg maakt en ook dat het ideaal is voor mensen die niet ontbijten. Door een lepeltje boter toe te voegen zou je alvast wat extra calorieën binnen krijgen.

Drive-through koffie

Dit heb ik nog niet gezien hier. Uiteraard heb je koffietentjes bij de vleet maar een drive-through zou dus werken zoals bij de Mc Donalds. Onderweg naar het werk rij je voorbij één of ander raampje en koop je je koffie. Zou best kunnen werken!

Bedrukte koffietassen

Niet nieuw volgens mij maar wel heel populair. Dit heb ik eerder deze week trouwens op kantoor nog gezien. Er staan nu tientallen bedrukte koffietassen met allerlei slogans zoals ‘You are a star!’, ‘You’re sexy and you know it!”, “Welcome to the office!”, enz.

Koffie in blik en in flesjes

Bij deze heb ik toch mijn bedenkingen. Een nieuwe trend zou zijn dat je koffie in de supermarkt koopt in blik of in een flesje. Die koffie moet je dan thuis toch eerst nog opwarmen? Ik zie het niet goed maar als het internet het zegt…

 

Zo, jullie zijn weer helemaal mee maar als je zelf nog nieuwe trends gespot hebt, laat het dan zeker even weten in de commentaren onder dit artikel!

Facebook Comments Box

2 reacties op “De koffietrends van 2022”

  1. Zo’n drive through koffie lijkt me best heel handig. Koffie blijft toch vaak niet goed warm is mijn ervaring.

  2. Ja! Ik heb onlangs – tijdens de Culiperslunch – een espresso proeverij gedaan. En (een specifiek merk) espresso gedronken en gecombineerd met fruit, chocolade en … oude kaas. Drie maal raden wat de beste smaaksensatie gaf. Juist, met oude kaas. Echt heerlijk! En dat had ik niet verwacht.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: