In de buurt van Epernay heb ik al redelijk wat champagne huizen bezocht en dit is absoluut één van de betere. Eén van de betere op alle vlakken.

Gerard Autreau

Hun champagne is bijzonder zacht en lekker en hun degustatie ruimte is een pak groter en chiquer dan bij de meeste huizen. Dit maakt dat ze ook grote groepen kunnen ontvangen.

Autreau is een huis dat al bestaat sinds 1670 en er wordt gezegd dat de familie sinds dan ononderbroken bezig is geweest met champagne maken. Je kan je dus voorstellen dat er in deze familie heel wat knowhow zit!

Momenteel zijn er 3 generaties Autreau aan het werk in het familiebedrijf: Eric, zijn zoon Laurent en grootvader Gerard. Tijdens onze degustatie werden wij ontvangen door Gerard, een aangename man die ruimschoots de tijd nam om ons te laten proeven en om te antwoorden op al onze vragen. Hij vertelde wel dat hij er dit jaar mee stopt. Het ontsnapt me even hoe oud hij nu weer juist was maar ik dacht dat hij zei dat hij ergens in de tachtig was… mooie leeftijd om op pensioen te gaan dus.

 

Champagne Autreau

Autreau en hun wijngaarden liggen in en rond het dorpje Champillon en dat is een Premier Cru terroir. Ze mogen op hun flessen dus de melding ‘Premier Cru’ gebruiken. Deze kwalificatie heeft te maken met de kwaliteit van de druiven en er zijn maar 41 dorpjes waar ze deze Premier Cru melding mogen gebruiken.

Dit is al een eerste indicatie dat het hier over goede champagnes gaat.

Tijdens de degustatie viel mij onmiddellijk op hoe zacht hun champagne wel is. Er is totaal geen spoor van agressiviteit te bespeuren in deze champagnes.

Ik heb mij dit jaar enkel een kist Brut Premier Cru meegenomen omdat ik deze prijs/kwaliteit prima vond. Andere toppers zijn de blanc des blancs, de brut réserve en natuurlijk de millésime.

In Belgie kan je Autreau champagne tegenkomen in verschillende bekende restaurants en daar zitten er ook tussen met een ster.

Mijn advies: zeker bezoeken en een paar flesjes meebrengen!

Voor meer informatie kan je hun website bezoeken.

Champagne Autreau

Champagne Autreau

Degustatie Champagne Autreau
Wil je zelf de champagnestreek eens bezoeken? Check onze tips!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/12/champagne-autreau1.jpg?fit=500%2C375&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/12/champagne-autreau1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankchampagneIn de buurt van Epernay heb ik al redelijk wat champagne huizen bezocht en dit is absoluut één van de betere. Eén van de betere op alle vlakken. Hun champagne is bijzonder zacht en lekker en hun degustatie ruimte is een pak groter en chiquer dan bij de meeste huizen....Alles voor de man met smaak!