Tzatziki, overbekend voor iedereen die wel eens in Griekenland is geweest. Maar is het zoiets als Stroh Rum, tzatzikikokosnoten en mango’s? Iets dat ter plekke dus ongelooflijk lekker is, maar wanneer je het thuis eet of drinkt toch plots een heel pak minder blijkt?

Wel neen. Tenminste niet als je het op deze manier maakt:

Ingrediënten

– 2 potjes Griekse Yoghurt (van die kleine uit de Lidl doen het perfect). Let wel op dat je geen gesuikerde neemt. Gewoon Natuur is wat je moet hebben.

– 1 komkommer

– Olijfolie

– (optioneel) takje dille

– 1 teentje knoflook.

– Peper en zout

Aan de slag

– komkommer:

– Schil er af, en dan met de dunschiller: lange repen maken. STOPPEN wanneer je aan de zaadjes zit.

– Nu heb je lange repen. Die moet je heel goed fijn snijden in kleine stukjes.

– Deze eerst al eens uitwringen, dan nat maken onder de kraan en opnieuw uitwringen. Heb je voldoende grote handen, dan gaat dat zo. Anders moet je een (propere!) keukenhanddoek gebruiken.

– Potjes yoghurt in de kom, en die fijne stukjes komkommer er onder.

– Teentje look persen en er onder mengen.

– Nog op smaak brengen met peper en zout.. Enkele druppels olijfolie op t laatste er nog bij.

– Leg er nog een takje dille op.

– Lekker met bijvoorbeeld geroosterde broodjes, al kan gewoon gesneden Frans brood net zo goed.

Supersimpel

En ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat t niet lekker is. Let wel op, dat van die komkommer uitwringen, afspoelen en weer uitwringen is echt wel belangrijk, net als de juiste (romige en zeker geen waterachtige) yoghurt. Anders krijg je een lopende hoopje troep.

Maar volg je onze goede raad, dan tover je zonder de minste moeite een heerlijk aperitiefje op tafel, waar iedereen samen van kan genieten. En jij moet intussen niet in de keuken staan, want dit maak je makkelijk op voorhand.

Doen op je volgende barbecue!

RafFoodbarbecue,komkommer,tzatziki,yoghurtTzatziki, overbekend voor iedereen die wel eens in Griekenland is geweest. Maar is het zoiets als Stroh Rum, kokosnoten en mango's? Iets dat ter plekke dus ongelooflijk lekker is, maar wanneer je het thuis eet of drinkt toch plots een heel pak minder blijkt? Wel neen. Tenminste niet als je...Alles voor de man met smaak!