Mensen die al een paar keer in de Champagnestreek zijn geweest weten hoe fantastisch het is om weer een top adresje te ontdekken! Dit jaar heb ik er twee ontdekt en deze Champagne Prevoteau Paveau is er één van.

Ik had op voorhand een programma opgesteld, gebaseerd op Champagnehuizen die ik op Google Maps had geselecteerd.

We hadden besloten om in de buurt van Avize te blijven en zo ben ik op de site van dit huis terecht gekomen:

https://champagne-prevoteau-paveau.fr

Ik hou van sites waar alle praktische zaken en ook de prijzen op staan. Tijdens mijn bezoeken is de prijs toch iets waar ik rekening mee hou en waarschijnlijk denken heel veel mensen net zoals ik.

Een champagnehuis dat de prijzen op zijn website vermeld heeft volgens mij toch een klein voordeel.

De degustatie bij Prevoteau Paveau

De degustatie was uitgebreid en echt goed!

Op het afgesproken uur kwamen we aan en mevrouw vroeg ons of we een hele rondleiding wouden of enkel een degustatie. Omdat we niet heel veel tijd hadden hebben wij gekozen voor enkel de degustatie.

Ik ben nu al in meer dan 20 verschillende huizen geweest en dit was toch echt de eerste keer dat ik een degustatie in de living kreeg. Origineel en gezellig!

Mevrouw is heel vlot en we zijn eigenlijk veel langer blijven zitten dan voorzien. Uiteraard hebben we het veel over champagne gehad maar ook over vanalles en nog wat.

En hoe zijn de champagnes?  Wel, die zijn heel degelijk en de prijzen zijn zeer correct!

De verschillende cuvées kan je terugvinden op hun site met telkens een woordje uitleg erbij:

https://champagne-prevoteau-paveau.fr

Zelf heb ik de Soleil Noir en de Brut Réserve genomen maar mijn gezelschap heeft ook een paar van de andere meegenomen. Smaak is kopen zeg ik altijd.

Kortom, ben je in Avize dan kan ik dit huis écht aanraden!

Ben je hier ook al geweest? Laat me dan aub even weten in de commentaren wat jij er van vond. Heb je vragen over hoe zo een degustatie in elkaar zit? Stel ze ook gerust in de commentaren.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/10/prevoteau-paveau-champagne.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/10/prevoteau-paveau-champagne.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankLifestyleMensen die al een paar keer in de Champagnestreek zijn geweest weten hoe fantastisch het is om weer een top adresje te ontdekken! Dit jaar heb ik er twee ontdekt en deze Champagne Prevoteau Paveau is er één van. Ik had op voorhand een programma opgesteld, gebaseerd op Champagnehuizen die...Alles voor de man met smaak!