Ja, u leest het goed, 2 heerlijke recepten voor de prijs van één. Ik kon niet kiezen de welke ik ging maken dus heb ik ze alle twee maar gemaakt. Zelf een pizza met spinazie maken is helemaal niet moeilijk en de recepten die ik gevonden heb zijn echt wel lekker. In beide recepten worden min of meer dezelfde ingrediënten gebruikt maar toch zijn het twee compleet verschillende pizza’s.

Als ik er één zou moeten kiezen dan ga ik voor het receptje van Jeroen Meus denk ik…

Laat gerust weten in de commentaren dewelke jullie de lekkerste vinden.

Recept 1: Pizza met spinazie en champignons

Dit recept heb ik gevonden op deze blog: https://15gram.be/recepten/pizza-met-champignons-en-spinazie

pizza met spinazie

INGREDIËNTEN

1 vel pizzadeeg
250 g champignons, in schijfjes
100 g spinazieblaadjes
4 el tomatenpuree
200 g mozzarella, in stukjes
6 el olijfolie
peper en zout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stoof de champignons zacht in twee eetlepels olijfolie. Kruid bij met peper en zout. Voeg er de spinazie aan toe en laat slinken.
Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Roer de tomatenpuree los met de rest van de olijfolie. Bestrijk hiermee het pizzadeeg en bedek met de champignons en spinazie.
Verdeel de mozzarella over de pizza en zet 8-10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Snijd in porties en serveer.

Opmerking: Ik heb mijn oven op 220 graden gezet en dan was het deeg nog niet superhard doorbakken na 10 minuten dus 180 graden lijkt me wel wat weinig in het originele recept.

Recept 2: Pizza Autunno (Jeroen Meus)

Jeroen Meus maakt zijn deeg zelf maar ik heb gewoon een vel pizzadeeg uit de winkel gebruikt. In het originele recept wordt er ook nog een ei over de pizza gedaan maar wegens geen eireren meer heb ik dat niet gedaan.

Het volledige recept is terug te vinden op de site van Dagelijkse Kost:  https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pizza-autunno

INGREDIËNTEN

olijfolie
boter
gedroogde oregano
gedroogde rozemarijn
gedroogde tijm
Parmezaanse kaas
mozzarella
look
spinazie
Parijse champignons
uien
eieren
peper en zout

BEREIDING

Spoel de spinazie in ruim water, verwijder de taaiste bladnerven en laat de groente uitlekken. Hou ze opzij.
Pel de ui en de look en snipper beide fijn.

Maak de champignons schoon met een borsteltje of wat keukenpapier. Verwijder eventueel het onderste stukje van de stelen. Snij elke paddenstoel in partjes, schijfjes of stukjes.

Smelt een klontje boter in een diepe pan (of een stoofpot) op een zacht vuur. Stoof er op het gemak de snippers ui met de lookpulp in. Laat na een paar minuten de stukjes champignon meestoven.

Kruid de paddenstoelen met een snuif gedroogde oregano, wat droge tijm en rozemarijn. (Gebruik naar keuze evt. verse kruiden.) Voeg ook vers gemalen peper en wat zout toe.

Zodra het vocht uit de pan verdampt is, beginnen de champignons te bakken. Geef ze een beetje kleur en schenk er dan een scheutje water bij. Roer alle aanbaksels los.
Doe de gebakken champignons in de hakmolen en laat de machine draaien tot ze zeer fijn gemalen zijn.

Prik een teentje look op een vork. Schenk een scheutje olijfolie in een stoofpot op een matig vuur en doe er de spinazie in. Roer met de ‘lookvork’ tot de blaadjes weggeslonken zijn. Voeg wat peper en zout toe.
Doe de kortgegaarde spinazie in een zeef en laat ze uitlekken. (Druk het meeste vocht eruit.)

Smeer op de pizzabodem een egale laag van de paddenstoelenmix. Laat de rand vrij. Verdeel er ook een deel van de uitgelekte spinazie over.
Scheur de mozzarella in hapklare stukjes of snij de kaas in dunne plakken. Verdeel wat kaas over de pizza en breek een (spiegel)ei in het midden van de hartige taart.
Rasp er tenslotte wat Parmezaanse kaas over en schuif de pizza van het papier in de oven.

Bak zo kort en krachtig mogelijk en serveer meteen.

 

Wat denken jullie? Naar welke van de twee gaat jullie voorkeur?

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/06/pizza-met-spinazie-champignons.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/06/pizza-met-spinazie-champignons-150x150.jpgKristofFoodchampignons,Jeroen Meus,pizza,spinazieJa, u leest het goed, 2 heerlijke recepten voor de prijs van één. Ik kon niet kiezen de welke ik ging maken dus heb ik ze alle twee maar gemaakt. Zelf een pizza met spinazie maken is helemaal niet moeilijk en de recepten die ik gevonden heb zijn echt...Alles voor de man met smaak!