Ook altijd oud brood in huis? Deze pizza met oud brood en salami is dé ideale manier om er vanaf te geraken zonder het te moeten weggooien.

Deze pizza is een panpizza dus we hebben geen oven nodig, enkel een pan en een deksel.

Recept pizza met oud brood en salami

Qua ingrediënten hebben we niet veel nodig. De hoeveelheden hieronder zijn slechts een indicatie. Ik had bijvoorbeeld geen paprika meer liggen dus ik heb dunne ringen ajuin gebruikt.

  • een paar sneetjes bruin brood zonder korst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 ml tomatensaus uit pot
  • een paar plakken salami
  • 1 gele of rode paprika, in dunne ringen
  • oregano, peper, zout, basilicum, …
  • geraspte kaas

Doe de olijfolie in een pan en druk de sneetjes brood goed aan in de pan zodat ze een mooie bodem vormen. Smeer de bodem in met de tomatensaus en verdeel de rest van de ingrediënten erover.

pizza met oud brood en salami

Pan op een redelijk laag vuur zetten (!!) zodat de bodem niet aanbrand. Deksel erop en een paar minuten laten doen.

Het resultaat zou er zo ongeveer moeten uitzien:

Pizza met oud brood en salami

 

Wentelteefjes of broodpudding zijn ook ideaal om oud brood weg te werken maar als je zelf nog andere originele recepten hebt mag je dat zeker laten weten in de commentaren.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/04/pan-pizza.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/04/pan-pizza.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodoud brood,pizza,ReceptOok altijd oud brood in huis? Deze pizza met oud brood en salami is dé ideale manier om er vanaf te geraken zonder het te moeten weggooien. Deze pizza is een panpizza dus we hebben geen oven nodig, enkel een pan en een deksel. Recept pizza met oud brood en salami Qua...Alles voor de man met smaak!