Meteen naar de inhoud
Home » Hoe word jij de perfecte gastheer?

Hoe word jij de perfecte gastheer?

Yes, eindelijk je eigen huis. Proficiat! Daar hoort uiteraard de perfecte housewarming bij. Krijg je alleen al bij het idee stress? En weet je eigenlijk niet zo goed welke taken en plichten je hebt als gastheer? Geen paniek! Lees verder en word in een mum van tijd de perfecte gastheer. 

Voorbereiding 

Hoe beter je voorbereid bent, hoe minder stress je zal hebben op de dag zelf. En heel veel dingen kan je ook echt al lang op voorhand voorbereiden. Denk bijvoorbeeld eerst en vooral na over een lekker én realistisch menu. Als je het niet ziet zitten om zelf te koken, is dat echt geen schande. Maak het jezelf niet te moeilijk en doe dan een beroep op een goede traiteur. Dan hoef je je in elk geval al geen zorgen te maken over het eten. 

perfecte gastheer

Agenda

Een goede voorbereiding betekent ook dat je op tijd begint met plannen. Als je een etentje bij je thuis organiseert, hoop je natuurlijk dat er zoveel mogelijk gasten ook effectief komen opdagen. Daarom leg je best zo lang mogelijk op voorhand de datum vast, zeker als het in de buurt is van een feestdag. En vergeet dan ook niet op tijd je traiteur te verwittigen en je bestelling door te geven. Ben je heel tevreden van je traiteur in Kortrijk, denk er dan aan tijdig het eten te bestellen. Last minute je bestelling doorgeven is immers wishful thinking.

Gastvrijheid

Als perfecte gastheer ben jij ervoor verantwoordelijk dat iedereen voldoende drinkt, eet én geniet. Daarom haal je maar beter genoeg voorraad in huis. Het motto: beter te veel dan te weinig, is in dit geval echt wel van toepassing. Het is niet leuk als je gasten met honger naar huis zouden gaan. En op de avond zelf is het ook aan jou om ervoor te zorgen dat iedereen nog genoeg op zijn bord of in zijn glas heeft. Hoe word jij de perfecte gastheer?

Verantwoordelijkheid

Ervoor zorgen dat je gasten genoeg eten en drinken, wil natuurlijk niet zeggen dat ze beschonken moeten zijn. Er zijn tegenwoordig genoeg lekkere non-alcoholische alternatieven. En als gastheer moet je ook je verantwoordelijkheid nemen en voorkomen dat vrienden die te veel op hebben nog achter het stuur kruipen. Het is misschien geen slecht idee om op voorhand een aantal slaapplekken te voorzien of het nummer van de plaatselijke taxi bij de hand te hebben. Niemand zou willen dat een geslaagde avond onder vrienden in een domper eindigt. 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!