Meteen naar de inhoud
Home » Is Pikes op Ibiza de moeite?

Is Pikes op Ibiza de moeite?

Wie al eens op Ibiza geweest is of wie iets kent van Ibiza heeft al eens gehoord van Pikes, een legendarisch hotel waar ook een club en een restaurant aan is. Pikes is opgericht eind jaren ’70 door de al even legendarische Tony Pike en was in de jaren ’80 de plek waar ontelbaar veel celebs naar super exclusieve feestjes kwamen. Het is onmogelijk om ze allemaal op te noemen maar Freddie Mercury, George Michael en Grace Jones waren geregeld in Pikes te vinden. Vandaag bestaat deze plaats nog altijd maar is Pikes op Ibiza de moeite om naar toe te gaan?

Ik heb het getest en hieronder lees je mijn eerlijk verslag.

is pikes op ibiza de moeite

Is Pikes Hotel de moeite om te bezoeken?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik best nieuwsgierig was om Pikes te bezoeken! Je hoort de verhalen, je ziet de foto’s op hun socials, enz. Het lijkt allemaal top en super exclusief te zijn dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

Ik had gekozen voor de Sunday Roast formule waarbij je op zondagmiddag eerst gaat lunchen en daarna doorschuift naar de bar en het zwembad om dan eventueel ’s avonds naar de club te gaan.

Bij aankomst wordt je onmiddellijk ontvangen door een hostess die je naar je tafeltje brengt zodat je direct kan aanschuiven voor het eten. Tijd om alvast eerst nog wat rond te kijken is er dus niet. Wat wel al direct opvalt is het mega coole interieur en de leuke vibe die er hangt. Ik kreeg onmiddellijk het gevoel van ‘Yes! This is it!’!

Over het eten kan ik weinig zeggen, het is duidelijk Britse keuken, niet erg speciaal maar best ok.

Zowel het eten als de cocktails zijn eerder prijzig en een flesje wijn begint vanaf 65 euro. Daar kan ik allemaal best mee leven maar wat er daarna kwam vond ik allemaal toch een heel pak minder.

(Je ziet ook aan mijn blik dat ik even bedenkelijk keek. Dit is volgens hen een roasted entrecote with Yorkshire pudding, ik eet nu geregeld entrecote maar dit is toch iets anders..)

pikes ibiza

Ik had nog maar net mijn cocktail gekregen en een paar minuten later kregen we het eten al opgediend. Onmiddellijk kreeg ik het gevoel van ‘dat is hier vlug, vlug alles opdienen en zorgen dat de volgende tafel kan plaatsnemen’ en dat bleek achteraf ook zo te zijn. Na het hoofdgerecht namen wij nog een dessertje en toen dat op was stonden ze er al met de rekening. Ze hebben het niet gezegd maar je voelde echt dat je moest opstaan dan.

Ok, naar de bar aan het zwembad dan maar, niks aan te doen. Niet dus! Het was zeer druk en nergens was er nog een tafeltje vrij. Ik zag verschillende mensen die net als ons een beetje verloren erbij stonden na het eten. Als er dan nog een uiterst arrogante hostess tot drie keer toe komt vragen of ze een taxi moet bellen dan is het voor mij wel genoeg geweest.

Conclusie over Pikes

Ik kan me voorstellen dat hier super feesten zijn en ja, het is een heel mooie, magische plaats maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het vandaag vooral een plaats is waar je op zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk geld moet laten liggen.

Buiten de mooie Française die ons aan tafel bediende is het personeel vooral ook met bezig met zichzelf cool te vinden dus dat is ook al een bummer voor mij.

Ik ben blij dat ik er eens geweest ben en ok, ik ben achteraf nog wat beginnen doorklikken op de website en na een tijdje vind je wel ergens een uitleg terug waarop staat dat het erg druk kan zijn en dat hotelgasten altijd voorrang hebben maar voorlopig is één keer wel genoeg voor mij.

(Misschien dat ik me tegen volgend jaar bedenk en gewoon eens naar een avondfeest ga.)

Dus, is Pikes op Ibiza de moeite? Ik moet toch zeggen van wel… Ondanks alle negatieve punten van hierboven vind ik wel dat het een plaats is dat je een keer gezien moet hebben. Mijn foto’s zijn ook niet super en ik heb er ook niet veel maar het interieur is echt super en het tennisveld dat eraan zit is ook op zijn minst speciaal te noemen.

Om toch af te sluiten met een positieve noot, hieronder een nummer van Wham waarvan de zwembad scenes opgenomen zijn in het hotel:

 

 

Handig voor je vakantie op Ibiza:

Zelf ook al in Pikes geweest? Laat in de commentaren onder dit artikel gerust weten wat jij er van vond!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!