Meteen naar de inhoud
Home » Natuurlijke anabolen, bestaat dat echt?

Natuurlijke anabolen, bestaat dat echt?

Ik moet het toegeven, de naam van deze blog is wat verwarrend, door de naam Sixpacks.be denken veel mensen dat dit een fitnessblog is maar dat is dus helemaal niet het geval natuurlijk. Ik krijg dan ook heel wat bezoekers die op zoek zijn naar allerlei zaken die met fitness te maken hebben. Eén ding komt de laatste tijd erg veel terug en dat zijn natuurlijke anabolen.

Natuurlijk heb ik al gehoord van steroïde anabolen. Dat zijn synthetische vervangers van het testosteron hormoon, veel gebruikt door bodybuilders maar bijzonder slecht voor je lichaam.

Ik heb het eens opgezocht en wat blijkt, die natuurlijke anabolen bestaan dus blijkbaar echt. Het zijn eigenlijk natuurlijke stoffen die ook de eigenschap hebben om ervoor te zorgen dat je meer testosteron aanmaakt. Natuurlijk niet in die mate van de synthetische variant maar het schijnt dat ze toch goed helpen voor mensen die aan krachttraining doen.

Hieronder geef ik jullie een lijst van de 5 populairste.

3 soorten natuurlijke anabolen

De lijst hieronder staat niet in een bepaalde volgorde. Ik ken er niet genoeg van dus ik heb degene waar ik al eens van gehoord had bovenaan gezet, meer moet je er niet achter zoeken.

Experts mogen in de commentaren altijd laten weten dewelke het beste werken!

Creatine

Dit is volgens mij het meest bekende middel, ik had er in ieder geval al van gehoord.

Creatine is een natuurlijk voorkomende stof die in het lichaam wordt geproduceerd en ook via voeding kan worden verkregen, voornamelijk uit vlees en vis. Het speelt een cruciale rol in de productie van energie tijdens intensieve fysieke activiteit, zoals krachttraining en sprinten. Over het algemeen wordt creatine beschouwd als een veilig en effectief supplement voor de meeste mensen bij correct gebruik.

Turkesterone

Turkesterone is ook weer een natuurlijk voorkomende verbinding. Turkesterone wordt voornamelijk aangetroffen in bepaalde planten, waaronder de Ajuga turkestanica, die in Centraal-Azië groeit.

Turkesterone is interessant vanwege zijn potentiële anabole eigenschappen, vergelijkbaar met die van synthetische anabole steroïden, maar zonder de bijbehorende bijwerkingen. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijk supplement door bodybuilders en atleten om spiergroei te bevorderen, het herstel te versnellen en de algehele prestaties te verbeteren.

Maca

Maca is een plant die gebruikt wordt als voedingssupplement. Maca staat ook bekend als een zogeheten superfood.

Het is het meest bekend als seksueel tonicum maar het verbetert ook het uithoudingsvermogen en voorziet het lichaam van meer energie. Meer uithoudingsvermoen én meer energie wil zeggen dat je harder kan trainen en dus meer zal aankomen.

Of dit dan echt zoals de andere twee is weet ik niet…

Uiteraard zullen er nog veel van deze middeltjes bestaan dus laat gerust weten in de commentaren dewelke jij nog kent.

Ik weet niet wat jullie doel is maar wie echt breder en sterker wil worden zal vooral veel moeten trainen en deze natuurlijke anabolen gebruiken als hulpmiddeltje.

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!