Meteen naar de inhoud
Home » 6 superfoods voor een gezonder jaar

6 superfoods voor een gezonder jaar

Ik weet het, je wordt allicht om de oren geslagen met woorden als superfood en gezondheid maar toch, dit is onder andere een foodblog dus van tijd tot tijd wil ik het ook eens hebben over voedsel dat goed is voor de gezondheid.

Eerder schreef ik al een artikel waarin ik uitleg wat superfoods zijn, dus dat kunnen we nu overslaan. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van 6 superfoods die écht waardevol zijn en die gemakkelijk te gebruiken zijn in het dagelijks leven.

Top 6 superfoods

Voor het opstellen van de lijst heb ik een tiental gezondheidsblogs bezocht en ik heb gefilterd op de zaken die het meeste voorkomen. De foods staan in willekeurige volgorde dus nummer 1 is daarom niet beter dan nummer 6.

 

Pure chocolade1. Pure chocolade

Chocolade bevat zeer veel anti-oxidanten waardoor het een gunstig effect heeft op het verouderingsproces en helpt het om kanker te voorkomen.

Je hoort wel eens mensen zeggen dat chocolade een positief effect heeft op hun humeur en dat klopt. In chocolade zit namelijk ook magnesium en is goed voor honderd en één dingen en het helpt ook om je te ontspannen.

Chocolade is ook superlekker dus probeer wel van je wat in te houden.

2. Noten

Eén van mijn favorieten! Walnoten en amandelen zijn bijvoorbeeld een goede bron van onverzadigde vetten. Noten zijn goed voor het zenuwstelsel, de hersenen en voor de stofwisseling.

Let op: neem ongezouten noten want zout is niet echt goed.
Tip: Noten zijn in verschillende winkels redelijk duur, ik heb echter gemerkt dat men in de discountzaken zoals Aldi en Lidl ook noten heeft en die zijn veel goedkoper. Ik koop altijd een paar pakken met verschillende soorten en doe ze thuis in een pot. Erg handig om er een paar uit te nemen wanneer je voorbij de pot wandelt.

3. Spirulina

Dit is de enige die iets specialer is dan de rest. Spirulina is namelijk iets dat wij niet kennen in onze typische West-Europese voeding. Onterecht want het moet zowat het Spirulina poederenige voedingsmiddel (of supplement) zijn waar je geen negatieve eigenschappen van kan vinden!

Spirulina is een blauw-groen poeder dat gemaakt is van zoutwater-algen. Het zit boordevol anti-oxidanten en is een superbron van proteïnen. Het is onder andere goed voor de lever en de nieren.

Het gebruik in poedervorm is misschien niet de meest handige vorm omdat je dan telkens een shake of smoothie moet maken. Ik zou jullie daarom willen aanraden van spirulina in pil-vorm te gebruiken, gemakkelijk en je kan het online bestellen. Neem hiervoor eens een kijkje op Drogisterij.net.

4. Groene groenten

Ik had het hierboven al over groen spul en nu weer. Daar is echter een goede reden voor: GROENE GROENTEN ZIJN GEZOND.

Broccoli, spinazie en zelfs spruitjes zijn allemaal toppers boordevol vezels, vitamines en mineralen.

5. Knoflook

Haters gaan het niet graag lezen maar look zou je in bijna elk gerecht moeten verwerken. Look heeft een reinigend effect op de aderen en zorgt voor een lagere bloeddruk. In look zit ook veel zwavel en zwavel zuivert het lichaam en voorziet de hersenen van zuurstof. Hetzelfde telt ook voor uien, look is namelijk verre familie van de ui.

Op één van de sites die ik gebruikt heb voor dit lijstje las ik zelfs dit: “One onion a day keeps cancer away.”

6. Water

Je zou het niet direct verwachten op een lijstje van superfoods maar water hoort zeker thuis op deze lijst. Het is zo evident dat veel mensen dit gewoon vergeten. Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water en dus drink je best elke dag een paar liter. Het is veel beter dan al die frisdranken die je tegenwoordig in de supermarkt kan vinden.

 

Water voor de gezondheid

Ken je zelf nog tips? Ben je het niet eens met bovenstaande lijst?
Gebruik de comments, ik lees graag uw bijdrage.

 

Facebook Comments Box
Tags:

1 reactie op “6 superfoods voor een gezonder jaar”

  1. kennen jullie chlorella al, dat is ook een groen poeder met nog meer positieve eigenschappen dan spirulina… In Japan zijn ze er helemaal gek op, vooral omdat het de schoonheid verbetert en verjongend werkt

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: