Konijn is niet iets dat je alle dagen maakt maar als je het dan toch eens maakt moet je het ineens goed doen. Je hebt natuurlijk de Vlaamse klassiekers zoals konijn met pruimen en konijn in bruin bier maar wij kozen voor iets anders: konijn in cider!

Laat mij eerst nog vlug zeggen dat die klassiekers ook toppers zijn maar het recept hieronder is een nét iets origineler stoofpotje met konijn.

konijn-met-cider

Recept voor konijn in cider

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetlepels boter
100 g ontbijtspek in stukjes
2 gesnipperde sjalotjes
250 g champignons
1 kg konijnendelen
zout, peper
2 eetlepels Calvados
¼ l droge cider
1 eierdooier
1 eetlepel Franse mosterd
125 ml room

Bereidingswijze:

Doe 1 eetlepel boter in een pan met dikke bodem en laat de spekjes een vijftal minuten zachtjes bakken. De gesnipperde sjalotjes de gesneden champignons erdoor roeren en nog een paar minuten bakken.

De konijnendelen met zout en peper bestrooien.

Het spekmengsel uit de pan scheppen en laten uitlekken.

De rest van de boter in de pan doen en laten smelten. Het vlees hierin bruin bakken. De Calvados en de cider erbij doen en aan de kook brengen.

Met het deksel schuin op de pan het vlees in twintig minuten bijna gaar stoven. Het spekmengsel erbij doen en nog 10 minuten stoven.

De eierdooier, de mosterd en de crème fraîche door elkaar kloppen.

Het vlees en het spekmengsel over vier warme borden verdelen.

Het bakvocht tot de helft laten inkoken en het roommengsel erdoor roeren, niet laten koken! De saus op smaak brengen met zout en peper en over het vlees schenken.

 

Opdienen met een kroketje of eventueel wat gratin en als je daar nog een heerlijke Vlaamse groente bij kan toveren dan ben je er!

 

Volg mij op Social Media:KristofFoodkonijn,ReceptKonijn is niet iets dat je alle dagen maakt maar als je het dan toch eens maakt moet je het ineens goed doen. Je hebt natuurlijk de Vlaamse klassiekers zoals konijn met pruimen en konijn in bruin bier maar wij kozen voor iets anders: konijn in cider! Laat mij eerst...Alles voor de man met smaak!