Meteen naar de inhoud
Home » Het Vom Fass concept

Het Vom Fass concept

Vom FassKennen jullie het Vom Fass concept al? Vom Fass wil letterlijk zeggen “van het vat” en dat vat het zowat samen. Steek een ruimte vol vaten en kruiken en doe daarin olie, sterke dranken, azijn, enz. en je kan een winkel beginnen!

Maak nu de klant wijs dat je enkel topkwaliteit producten verkoopt en vraag stevig door voor je producten en je hebt een concept store!

In België zijn er momenteel bijna 10 van deze winkels en ik denk dat ze allemaal nieuw zijn. Mijn eerste kennismaking met Vom Fass was doordat ik een cadeaubon kreeg en daarop stonden nog maar twee winkels…

Of er in Nederland al winkels zijn weet ik eigenlijk niet. De website bestaat maar daar wordt ik niet veel wijzer van.

http://www.vomfass.be
http://www.vom-fass.nl

Goed gevonden of bullshit?

Ik denk dat het puur commercieel een shot in de roos is. Ze hebben wereldwijd 260 winkels en als je op hun site komt smeken ze je bijna om franchiser te worden. Degene die het uitgevonden heeft zal er dus waarschijnlijk wel goed mee zijn.

Een concept kan je niet beoordelen puur op het feit of de prijzen hoog of laag liggen. Het is moeilijk om de producten te vergelijken met die uit een andere winkel omdat ‘de beleving’ er ook nog bij komt. Ik heb een fles whisky en een fles rum gekocht en zal mijn ervaring daarover neerschrijven.

Op hun site vertellen ze dat het de bedoeling is dat je eerst het lekkers in de vaatjes proeft en op basis van je smaaktesten overgaat tot een aankoop. Mij hebben ze alvast niet voorgesteld om te proeven en ik heb er ook niet achter gevraagd. Volgende keer doe ik dat wel.

Over de whisky’s staat op hun site het volgende:

Omdat er een overweldigend aanbod is, kopen wij alleen de beste whisk(e)y’s aan. Kleine partijen die je nooit elders kan vinden. Partijen die zich door hun bijzondere en uitstekende smaak, aroma, kleur, rijping en herkomst onderscheiden van de andere.

Ok, dat wil ik als klant best geloven, hun hele concept draait tenslotte rond het aanbieden van kwaliteit. Alleen… dit zijn een paar van de whisky’s die ze aanbieden:

Ben Nevis, Blair Athol, Longmorn, Miltonduff, Bladnoch, enz.

Allemaal namen waar ik als niet-kenner nog niet van gehoord heb en waarbij ik dus geen enkele referentie punt heb qua kwaliteit of prijs.

Mijn flesje Cragabus van een halve liter whisky vind ik persoonlijk heel lekker en dat kwam op 40 euro. Ik wil er wel onmiddellijk bijvertellen dat dit echt de goedkoopste was. Er zijn er bij die meer dan het dubbele kosten!

Het leuke, de beleving zeg maar, is dat je een fles mag kiezen en die vullen ze aan het vat. De vriendelijke dame die je helpt schrijft er dan met een witte pen op wat je gekozen hebt.

Vom Fass

Conclusie

Het is origineel en leuk om te krijgen maar ik ken te weinig van whisky om te kunnen oordelen over prijs en de kwaliteit. Het feit dat je in principe eerst rustig kan proeven spreekt ook in hun voordeel (ze moeten het dan wel voorstellen natuurlijk).

Ik kan me echter ook zonder een kenner te zijn, niet van de indruk ontdoen dat het allemaal nogal aan de dure kant is.

Ze verkopen natuurlijk veel meer dan whisky alleen, je kan er ook de oliën en wijn kopen maar daarover kan ik niet veel vertellen.

Persoonlijk wil ik nog wel eens teruggaan maar dan moet ik eerst nog eens een bon krijgen.

Ik zou graag horen van een paar kenners wat zij er van vinden en dat kan natuurlijk via de commentaren.

Mijn aanwinsten:

Whisky en rum

 

 

Facebook Comments Box

2 reacties op “Het Vom Fass concept”

 1. Els de Ceuster

  Vom fass vind ik een leuk en lekker concept zelf ben ik klant en zeker bereid om iets meer te betalen voor kwaliteit en smaak en het winkeltje waar ik ga in halle Vlaams-Brabant zijn de winkelbedienden zeer vriendelijk, de olijfolie waarvan veel verschillende hebben een uitgesproken smaak tevens de azijnen en wat me ook aanspreekt is dat het gezond is en goed voor je cholesterol de oliën zijn niet om mee te bakken maar eerder te gebruiken in koude gerechten of bv de pecorino olie die wat pikant is in spagetty, de wijnen zijn ook verkrijgbaar vanaf 5 euro 50

  1. Kristof

   Dag Els, bedankt voor je reactie.

   Ik denk dat de meerwaarde zoeker inderdaad wel iets naar zijn zin kan vinden.
   Zoals vermeld in het artikel heb ik enkel de sterke dranken bekeken.

   Groeten

   Kristof

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!