Meteen naar de inhoud
Home » Vergeet Facebook! Niche social networks zijn nu een ding!

Vergeet Facebook! Niche social networks zijn nu een ding!

Wat blijkbaar een echt ding is tegenwoordig zijn de niche social networks! Een niche speelt in op slechts een deel van de markt en dat is dus iets waar meer en meer mensen naar op zoek zijn.

Facebook en LinkedIn zijn prima geschikt om aan te tonen wat een niche sociaal netwerk is. Elke keer ik mijn Facebook openzet stel ik mij automatisch de vraag ‘Wat gaat het vandaag weer zijn…?‘. Soms heeft er net iemand een filmpje van zijn kat gepost, soms heeft iemand zijn avondeten gefotografeerd en soms is er gewoon iemand heel boos om de één of andere vage reden. Je weet het dus nooit met Facebook, het kan letterlijk vanalles zijn. LinkedIn daarentegen is ook heel bekend maar als je dat openzet dan weet je dat je enkel zaken te zien gaat krijgen die met ‘business’ te maken hebben. Het is een netwerk dat zich richt op ‘professionals’ en dat is hun niche.

Het ding is echter van een niche te vinden die nog veel specifieker is en zo zijn er best ook wel wat. Ik heb voor jullie een paar leuke voorbeelden uitgezocht!

Niche sociale netwerken

BeReal

Het idee achter BeReal vind ik wel leuk! Het is een soort van Instagram maar de bedoeling is dat je op één moment van de dag tegelijk met je vrienden een foto neemt. Ook anders dan bij Instagram is dat je tegelijk een foto neemt met je voorste camera en met je achterste camera. Het idee is dat je dus veel minder geposeerde en gefakete foto’s krijgt te zien. goed bedacht maar of je in realiteit dan enkel ‘real’ foto’s gaat zien is nog maar zeer de vraag.

Untappd

Deze is ook interessant! Untappd richt zich namelijk specifiek op bierdrinkers. Je kan bieren aanbrengen, reviewen en contact zoeken met andere gebruikers. Voor wijn bestaat er iets soortgelijks en dat heet Vivino.

Sugar Dating

Deze kan ook tellen qua niche! Tinder kent waarschijlijk iedereen, daar kan je online een vriend of vriendin zoeken, maar dit principe bestaat nu ook speciaal voor Sugar Daddies en Sugar Babies.

Als je even totaal niet weet waarover ik het heb kan je hier de definitie van Sugar Daddy lezen.

 

Met de 3 voorbeelden hierboven zal je allicht wel een idee hebben wat een niche sociaal netwerk is maar omdat er zoveel zijn geef ik hieronder graag nog een paar leuke mee:

  • Stache Passions: Deze is speciaal voor mannen met een snor.
  • Divorce360: De naam geeft het weg: enkel voor gescheiden mensen.
  • My Free Implants: Beetje bedenkelijk maar ok, dat mag. Hier moet je zijn als je sponsors zoekt voor gratis implantaten.
  • Catster: Dit kan uiteraard niet ontbreken. Een sociaal netwerk speciaal voor kattenliefhebbers!

 

Ken je er zelf nog die we absoluut moeten kennen? Zet ze in de commentaren hieronder aub!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: