Meteen naar de inhoud
Home » Vertraging op je vlucht? Misschien heb je recht op vergoeding

Vertraging op je vlucht? Misschien heb je recht op vergoeding

Heb je recentelijk een vlucht gemist door vertraging? Dan is het goed mogelijk dat je recht hebt op een vergoeding. Het is belangrijk om te weten wat je rechten zijn als passagier en hoe je aanspraak kunt maken op een compensatie voor de vertraging die je hebt opgelopen. Hier zullen we ingaan op de regelgeving omtrent vertraagde vluchten en hoe je een claim kan indienen.

Regelgeving omtrent vertraagde vluchten

De Europese Verordening 261/2004 regelt de rechten van passagiers bij vertragingen, annuleringen en instapweigeringen. Volgens deze verordening hebben passagiers die te maken krijgen met een vertraagde vlucht recht op een vergoeding, afhankelijk van de duur van de vertraging en de afstand van de vlucht.

Als je vlucht binnen de Europese Unie vertrekt, of als je vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij naar een bestemming buiten de EU, dan kun je aanspraak maken op een vergoeding bij een vertraging van 3 uur of meer. De hoogte van de vergoeding kan oplopen tot €600 per passagier, afhankelijk van de afstand van de vlucht.

Het is belangrijk om te weten dat de regelgeving alleen van toepassing is op vluchten die vertrekken vanuit de EU of aankomen in de EU met een Europese luchtvaartmaatschappij. Als je vlucht dus vertrekt vanuit bijvoorbeeld de Verenigde Staten en je hebt daar te maken met vertraging, dan gelden de Europese regels niet.

Hoe dien je een claim in?

Als je denkt dat je recht hebt op een vergoeding voor de vertraging van je vlucht, dan kun je een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij. Het is belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen, omdat er vaak een termijn is waarbinnen je de claim moet indienen.

Om een claim vertraging vlucht in te dienen, kun je contact opnemen met de klantenservice van de luchtvaartmaatschappij. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt, zoals je boekingsbevestiging, vluchtnummer en eventuele correspondentie met de luchtvaartmaatschappij over de vertraging.  Verder is het ook mogelijk om een gespecialiseerd bedrijf hiervoor in te schakelen, die je kan helpen bij het indienen van een claim. Deze bedrijven hebben vaak ervaring met het claimen van vergoedingen en kunnen je helpen om het proces soepel te laten verlopen.

Wacht niet te lang met het indienen van je claim, omdat er vaak een verjaringstermijn geldt voor het claimen van vergoedingen voor vertraagde vluchten. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie verzamelt en neem zo snel mogelijk actie om te voorkomen dat je het recht op compensatie verliest.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: