De laatste kolen van het jaar zijn nog maar net gedoofd, of we kijken al naar 2015. De belangrijkste barbecuetrends 2015:
- Potten en pannen. Een pot op de rooster, een pannetje of een ovenschotel. Zo laat je het eten nog lekker pruttelen, en vooral: de dampen komen in je (afgesloten) barbecue en je krijgt extra rooksmaak. Let wel op dat je geen potten met plastieken oortjes gebruikt. Op een goed gestookte barbecue ga je makkelijk boven de 200 graden.
-
Kaas . In 2015 zetten we nog een camembert op de rooster. Afgezaagd? Lees vooral verder ! Kruiden aan toevoegen, peper of zelfs wat look. Spice up your cheese. Anders wordt het na het derde gesopte stokbroodje wat saai.
-
Hulpstukken op het rooster. Gietijzeren roosters, pizzastenen hapjesrooster. Zo creëer je exact die warmte die bij je gerecht past.
-
Hout In de zoektocht naar meer authenticiteit, zal hout dé brandstof worden in 2015. Enkelen zullen struikelen, maar de echte vuurmeesters zullen opstaan. Echte houtblokken, zorg wel dat ze goed droog zijn…
-
Marinades Marineer eenzelfde stuk vlees met verschillende marinades. Eindeloze combinaties voor subtiele dan wel gewaagde variaties.
-
Groentenbrochettes. Groenten worden meer dan het bijhorende buffet met een geslicede komkommer en wat gevierendeelde tomaten. De presentatie ervan wordt origineler. Een groentenbrochette die mee het vuur opgaat (pepers, paprika, courgettes, …) Zo hebben de vegetariërs naast de intussen wel bekende halloumi ook eens iets op het rooster liggen.
Volg mij op Social Media: