Meteen naar de inhoud
Home » Hoe kies je een prullenbak voor in de keuken?

Hoe kies je een prullenbak voor in de keuken?

Af en toe schrijven we eens iets over materiaal dat handig is in de keuken en nu met de feestdagen in zicht hebben we weer een goede tip. We gaan het vandaag hebben over de prullenbak. Een beetje raar om daar een artikel over te schrijven zal je denken maar eigenlijk is dat helemaal niet zo raar. Iedereen heeft het nodig en iedereen gebruikt het. Alleen heeft niet iedereen een even goede prullenbak en dat is jammer want een goed model heeft heel wat voordelen.

Wat is voor jou een goede prullenbak?

Om dat te weten moet je eerst al weten wat er verkrijgbaar is op de markt. Prullenbakken komen in alle geuren en kleuren en het is belangrijk dat je een model kiest dat perfect past bij jouw situatie. Een alleenstaande jonge vrouw die houdt van zeer felle kleuren gaat allicht een ander model verkiezen dan een traditioneel gezin met veel kinderen.

Wat je situatie ook is, je moet altijd rekening houden met een paar basiszaken: Zichtbaar of niet zichtbaar? Hoe moet het er uit zien? Hoeveel moet er in kunnen? Hoe gaat het open? Enz.

Hieronder een kort overzicht van al deze zaken.

Zichtbaar of niet zichtbaar?

Je hebt prullenbakken die ingewerkt zitten in bv. een kast en die zijn dus niet zichtbaar. Een typisch voorbeeld hiervan zijn de kleine ronde bakjes die tevoorschijn komen als je de deur van de keukenkast opent. Voordeel is dat de vuilbak niet in het zicht staat maar een nadeel is dat deze modellen een eerder beperkt volume hebben waardoor je veel regelmatiger de prullenbak zal moeten leegmaken.

Als je een strakke keuken hebt is zo’n ingemaakt model zeker wel een optie.

prullenbak

Het uitzicht

Als je niet kiest voor een inbouwmodel is het uitzicht heel belangrijk! Gelukkig vind je vandaag de dag prullenbakken in allerlei kleuren en geuren. Kies een model dat mooi past bij de rest van je keuken.

Inspiratie opdoen kan perfect op Pinterest. Daar heb je honderden foto’s met voorbeelden.

Wat vind je bijvoorbeeld van het model hieronder op de foto. En supermoderne keuken met een supermoderne prullenbak.

Zie je niet direct waar de prullenbak staat? Ik zal je even helpen, het is het grijze ding op pootjes. Perfect geïntegreerd in de keuken. Dit is de Bo Touch Bin van Brabantia. Deze is extra handig want binnenin kan je werken met bakken zodat je het afval ineens kan sorteren.

Inhoud en opening

Dit is misschien wel de meest belangrijke factor. Een vuilbak moet eenvoudig open gaan! Of je er nu op moet drukken of hem met je voet kan opendoen maakt niet uit, zolang het maar heel eenvoudig is. Als dat niet zo is ga je automatisch zien dat mensen de spullen gewoon op het aanrecht zetten in plaats van het direct in de prullenbak te gooien.

Zorg ook dat je een model koopt dat zeker niet te klein is. Niemand wil graag elke avond de prullenbak verversen. Bij een ietwat groter model kan je normaal een paar dagen verder.

 

Waarom schrijven we dit artikel nu net voor de feestdagen? Wel, een prullenbak is zoiets dat je nu niet onmiddellijk als eerste gaat kopen in de winkel. Een goed model kost toch een paar tientallen euros dus waarom vraag je het niet aan de Sint of voor Kerstmis of Nieuwjaar? Handig cadeau voor mensen die geen inspiratie hebben!

Mocht je trouwens op zoek zijn naar inspiratie voor heel je huis of wil je weten welke kleurtjes in zijn volgend jaar moet je zeker hier eens kijken.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: