Heerlijk pittige Spaanse brochettes gemaakt met Belgisch varkensvlees. Deze pinchos morunos smaken echt super op de BBQ!
Toen ik ze gemaakt heb voor dit artikel was het zo’n slecht weer dat ik mijn elektrische grill heb moeten gebruiken maar dat gaat natuurlijk ook.
Recept Spaanse BBQ brochetten
Ingrediënten
1 stevig stuk varkensvlees. Bedoeling is van er blokjes van te snijden.
1 theelepel oregano
1 ui
snufje chilipoeder
snufje komijn
snufje zoete paprikapoeder
snufje gemalen koriander
citroensap
2 gehakte teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Snij het varkensvlees in blokjes. Snipper de ui maar hou nog enkele grotere stukken apart, die gaan straks tussen het vlees op de brochette.
Doe de ui in een blender en doe er de olijfolie, wat citroensap en alle kruiden bij. Mix alles tot je een mooie marinade hebt.
Leg de blokjes varkensvlees een uurtje in deze marinade.
Steek het vlees op een spies en steek tussen elk blokje een stukje ui.
Grillen tot het vlees mooi gaar is en opdienen.
Volg mij op Social Media: