Meteen naar de inhoud
Home » Posteleinsoep: van vergeten groente naar luxeproduct

Posteleinsoep: van vergeten groente naar luxeproduct

posteleinsoepVroeger stond postelein nog in nagenoeg elke moestuin. De rook uit de schouw van het fabriek sloeg er soms wat op, maar de fabrieksarbeider had zijn moestuintje. Verse groenten, en vaak postelein, véél postelein.

De plant heeft wel wat warmte nodig, dus ofwel juich je de verdere opwarming van de aarde toe, en anders is het beter om te planten onder glas. Je hebt overigens winter- en zomerpostelein. Dat maakt overigens dat het in korte periodes (tussen die twee oogsten) haast niet te verkrijgen is.

In het algemeen vind je trouwens geen postelein bij de plaatselijke groentenboer.  Kan je het niet vinden, zijn  spinazie of waterkers prima vervangers.

Genoeg plantenkennis, tijd om te koken: Posteleinsoep

Ingrediënten: Ruime halve kilo postelein, Halve liter kippenbouillon, 1 dl. room.

Aan de slag: postelein afspoelen en goed laten uitlekken. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. De rest: fjn hakken tot een puree. Mengen met hete bouillon. Room toevoegen.  Kruiden met peper en zout. Afwerken met de enkele blaadjes postelein.

Aanrader ?

De groente is fris en licht zuur. Een aangename frisse soep dus, die perfect past wanneer je een groot diner voor de boeg hebt.

Werkt overigens ook verlichtend bij brandend maagzuur, én is het koortsverlagend. Nog wat omega 3-vetzuren, en dat is vast ook voor diverse zaken erg goed.

Alleen; vroeger erg makkelijk te verkrijgen, nu is het moeilijker. Daarom kan je posteleinsoep in (betere) restaurants wel krijgen, maar is het van gewone groente dus eerder een luxeproduct geworden.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: